• Shafer Vineyards Cabernet Sauvignon Hillside Select. Detta är inget billigt vin, men ska man slå på stort för ett finare tillfälle är det mycket prisvärt i jämförelse med viner från andra mer välkända vinområden och producenter som spelar i samma liga. Detta vin har en djup smak av bland annat körsbär, plommon, lakrits och vanilj. Shafer Vineyards har fått fantastiskt bra kritik från omvärlden, och om du tycker att deras Hillside Select är för dyr kan du prova någon av deras andra billigare varianter som också håller hög kvalitet.
• Abreu Cabernet Sauvignon Thorevilos. Denna dyrgrip håller precis som ovanstående en otroligt hög och konstant kvalitet. Karaktären är bärig med inslag av lakrits och kaffe som ger en perfekt balanserad smak och mjuk konsistens. Det enda negativa med detta vin är det hål det kommer att bränna i din plånbok.
• Jordan Cabernet Sauvignon Alexander Valley. För dig som inte vill äta nudlar resten av månaden kan vi rekommendera detta populära vin i som är betydligt billigare än ovanstående. Karaktären kan beskrivas som fruktig och elegant med milda tanniner. Detta vin gör sig bra med många olika maträtter men kan även drickas utan tillbehör.

Kalifornien som vinområde är speciellt utmärkande för sina viner av druvtypen cabernet sauvignon som även är de dyraste. Utbudet av kaliforniska viner är i Sverige fortfarande ganska snävt. Däremot har intresset på senare år ökat och en del internetleverantörer erbjuder numera ett bra urval.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy