Smak:Den friska smaken karakteriseras av gula äpplen, päron och grapefrukt. Det finns en tydlig bitter smak som fungerar väl tillsammans med de söta och syrliga.

Framställning:Druvan i detta vin är aligoté som, förutom Chardonnay, är den enda druvan som är tillåten att användas i vita viner från Bourgogne. Lagringen sker i ståltank under 5-7 månader. Vinet bör ej lagras efter inköp då aligotédruvan helst ska drickas ung.

Bourgogne Aligoté:Bourgogne Aligoté är en del av det större vindistriktet Bourgogne i centrala Frankrike. Vinerna som kommer härifrån är generellt framställda av aligotédruvan, men en viss procentandel chardonnay kan också förekomma i dessa viner. Jorden i detta område är lerig och innehåller en hög kalkhalt. Aligoté planteras ofta tillsammans med chardonnay då dessa varianter kräver liknande odlingsförhållanden.

Joseph Drouhin:Bourgogne Aligoté produceras av vinhuset Joseph Drouhin. De senaste 130 åren har företaget drivits av familjen Drouhin som äger flera vingårdar i Bourgogne. Joseph Drouhin köpte sin första vingård år 1880 i Beaune vid den unga åldern av 22 år. Idag består ledningen av den fjärde generationen Drouhin som effektivt blandar gamla traditioner och principer med nya metoder av vintillverkning. Endast naturliga produkter används vid framställningen. Intressant att notera är att Joseph Drouhin var den första vinproducenten som introducerade streckkoder så att man kunde spåra varje vinflaska till den exakta tanken eller fatet vinet tillverkats i. Detta var en åtgärd för att kunna kontrollera produktionen bättre och på så vis säkra vinets kvalitet.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy