Bourgogne Aligoté (5500)

Detta ungdomliga vin är mycket friskt och fruktigt och passar bra till lättare fisk- och skaldjursrätter. Serveras kylt till cirka 8 grader.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smak:Den friska smaken karakteriseras av gula äpplen, päron och grapefrukt. Det finns en tydlig bitter smak som fungerar väl tillsammans med de söta och syrliga.

Framställning:Druvan i detta vin är aligoté som, förutom Chardonnay, är den enda druvan som är tillåten att användas i vita viner från Bourgogne. Lagringen sker i ståltank under 5-7 månader. Vinet bör ej lagras efter inköp då aligotédruvan helst ska drickas ung.

Bourgogne Aligoté:Bourgogne Aligoté är en del av det större vindistriktet Bourgogne i centrala Frankrike. Vinerna som kommer härifrån är generellt framställda av aligotédruvan, men en viss procentandel chardonnay kan också förekomma i dessa viner. Jorden i detta område är lerig och innehåller en hög kalkhalt. Aligoté planteras ofta tillsammans med chardonnay då dessa varianter kräver liknande odlingsförhållanden.

Joseph Drouhin:Bourgogne Aligoté produceras av vinhuset Joseph Drouhin. De senaste 130 åren har företaget drivits av familjen Drouhin som äger flera vingårdar i Bourgogne. Joseph Drouhin köpte sin första vingård år 1880 i Beaune vid den unga åldern av 22 år. Idag består ledningen av den fjärde generationen Drouhin som effektivt blandar gamla traditioner och principer med nya metoder av vintillverkning. Endast naturliga produkter används vid framställningen. Intressant att notera är att Joseph Drouhin var den första vinproducenten som introducerade streckkoder så att man kunde spåra varje vinflaska till den exakta tanken eller fatet vinet tillverkats i. Detta var en åtgärd för att kunna kontrollera produktionen bättre och på så vis säkra vinets kvalitet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •