Marken i sig måste prepareras noggrant. De flesta vinrankorna behöver näringsfattiga jordar, men bara på ytan. Detta uppmuntrar vinrankornas rätter att gräva sig djupare ner i marken i jakt på de näringsämnen som behövs för att kunna framställa bra årgångar av Brunello di Montalcino-viner.

Det finns många fantastiska årgångar av Brunello di Montalcino-viner:

  • 1888 anses vara en av de första riktigt fantastiska årgångarna.
  • 1961 var ett femstjärnigt år.
  • 2009 var ett femstjärnigt år.

Vinrankorna måste bli omhändertagna hela den långa sommaren av några av de skickligaste bönderna i världen. Rankorna måste trimmas, lövverket klippas tillbaka, så att druvorna får så mycket solljus som möjligt, och druvorna måste skördas i precis rätt tid. Sedan måste vinmästaren avgöra den perfekta jäsningstiden och temperaturen.

När vinerna väl har jäst placeras de i tankar för att lagras i minst två år och flyttas sedan över till nya ekfat i minst två år till, för att fullgöra lagringsprocessen. Riserva-viner lagras i minst fem år. För att ytterligare försäkra sig om en lyckad årgång av Brunello di Montalcino-vin, lagras de på flaskor i 4 till 6 månader innan de är redo att säljas. Det här är vad som krävs för att tillverka viner av toppklass, men det viktigaste är att ha vinrankor av högsta möjliga kvalitet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy