För att besluta om vilken slags mat att servera på en vinprovning hemma måste du först ta hänsyn till de gäster du har bjudit. De bästa valen är de typer av mat som fungerar som palettrensare. Tanken med att erbjuda tilltugg är inte så mycket att mätta någon egentlig hunger, utan är snarare för att neutralisera smaklökarna mellan de olika vinerna.

Servera inte en tung middag samtidigt som du provar viner, men ät gärna middag efteråt. Tapas som inte är för starkt kryddade, snacks, vanligt vatten eller kex ‘r bra tilltugg. De vanligaste snacksen är:

  • Ej smaksatta baguetter eller kex
  • Naturell yoghurt är en utmärkt palettrensare
  • Hummus med grönsaksstavar är ett populärt tilltugg
  • Milda ostar – Försök att undvika starkare ostar eftersom de kan påverka vinernas smaker.
  • Nötter är också ett bra val, men som med ostar är det bra att välja sorter med mildare smak.

Välj varje tilltugg för vinprovningen hemma med stor omsorg och tänk på att välja snacks som kompletterar de viner du planerar att provsmaka. Du kan ha ett urval av mat och vin som passar ihop och göra en temakväll av tillställningen.

Trots att choklad har ett rykte om sig att vara den perfekta maten att servera till en vinprovning hemma är det kanske det tilltugget du helst av allt ska undvika. Chokladens starka smak kommer att göra att dina gästers smaklökar övermannas.

Ju mer kraft och ansträngning du lägger ner på att planera vinprovningen hemma, ju större chans är det att kvällen blir en succé. Behandla dina gäster väl och planera tillställningen noggrant.

Snabbguide film om Vinprovning hemma

Här finns lite mer information om hur du lyckas med din vinprovning hemma:

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy