Allt om de trendiga Sancerre-vinerna

Innan den stora Phylloxera-döden på 1860-talet var de vanligaste druvorna i Sancerre Pinot Noir och Gamay. På den tiden producerade området röda druvor, men efter epidemin planterades Sauvignon Blanc-plantor och vinproduktionen tog en ny och vädligt framgångsrik riktning.

De tre terroirs av Sancerre:

  • Terres Blanche: Vita Jordar, jordarna har en yta av kompakt krita med Kimmeridgianjord under.
  • Les Caillottes: Jordarna här är en kombination av kalk och grus.
  • Silex: Det är den östra delen av regionen med jordar med mycket flinta.

Det produceras fortfarande röda och roséviner här, men i mycket mindre utsträckning. Idag är det Sauvignon Blanc-baserade viner som har gett området rikedomar och berömmelse. Vinerna är bland de bästa torra som finns och har smaker som krusbär och persikor.

Det finns tre olika terroirs i Sancerre, och vart och ett producerar viner som motsvarar de jordar druvorna odlades i. I vissa fall kan vinmakare använda druvor från två eller tre områden för att skapa sina viner. Andra föredrar att bara använda druvorna från ett område och visa upp dess distinkta personlighet och unika smaker. Viner från Sancerre brukar vara lite dyrare, men väl värda ett försök.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •