Även om du vill gå ner i vikt kan du njuta av ett glas vin till maten. Vin sägs minska sötsuget och stabilisera blodsockernivån, vilket är två viktiga fördelar för ett hälsosamt liv. Om man är svag för god mat (vem är inte det?) behöver man som tur är inte ta bort allt det goda från sin dagliga kost. Genom att minska på socker och kolhydrater kommer man långt, och för många fungerar det alldeles utmärkt att njuta av en bit kött, fisk eller kyckling med ett glas vin till. Vi rekommenderar särskilt:

  • Lax
  • Kyckling
  • Kalkon
  • Nötkött

Särskilt grillade rätter har mycket smak och få kalorier samtidigt som man kan behålla sommarkänslan lite extra länge – oavsett om vädret fortfarande tillåter utomhusgrillning eller om det blir ugnen som får stå för middagen.

Lax innehåller mycket nyttiga fetter och behöver ett vin som kan matcha dessa. En ekfatslagrad Chardonnay ger lite samma smöriga känsla och friskar samtidigt upp smaklökarna. Leta efter smaker som smör, citrus, päron, hasselnötter och gröna äpplen.

Kyckling och kalkon kan varieras med många olika tillbehör, och när de grillas får de en härlig rökig smak. Särskilt kyckling med ben får en riktigt rik smak när den läggs på grillen, och kan ibland ge lämna efter en torr känsla i munnen. Denna känsla kräver ett lätt och friskt vin som uppfriskar, helst ett vitt sådant. Riesling, Sauvignon Blanc och Grüner Veltliner är passade alternativ.

Gör gärna biffar eller hamburgare av ditt nötkött eftersom du då kan variera receptet med lök och andra nyttigheter. Tänk då på att maträtten är lättare än om du skulle tillaga en hel stek, och undvik därför de allra mustigaste rödvinerna. En Malbec från Argentina eller Priorat från Spanien är goda och lite udda alternativ.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy