En del föredrar att biffen mellan bröden består av fisk, andra gillar vegoburgare medan köttälskaren kanske väljer nöt eller lamm. Smaken är också olika när det gäller vad man dricker till, och medan vissa föredrar öl kan ett glas gott vin förhöja smaken i hamburgaren ordentligt. Därför har vi några tips på vad du kan dricka för vin till:

  • Nöt/fläskfärsburgare
  • Lammfärsburgare
  • Laxburgare
  • Vegoburgare

En klassisk burgare gjord på nöt- eller blandfärs passar bra med ett lika klassiskt vin som till exempel en Zinfandel från Kalifornien. Denna druva är tillräckligt smakrik för att hålla jämna steg med en hamburgare med de flesta toppingar som ost, bacon, svamp osv. Se bara till att du väljer ett mörkare rödvin istället för ett ljusrött som gränsar till rosé.

Lammkött smaksätts ofta med kryddor och örter från Mellanöstern. Mynta, vitlök och spiskummin är exempel på smaker som ofta används i lammburgare. Några bra ursprungsområden som har liknande matkultur, klimat eller geografiskt läge jämfört med Mellanöstern ger ofta på ett naturligt sätt viner som passar bra till just denna typ av mat. Titta på kryddiga rödvin från regioner i Grekland, Spanien eller södra Italien.

Lax är en rätt som passar mycket bra till rött vin. Tänk dock på att det fortfarande är en fisk vi talar om, så ett lättare rödvin som Pinot Noir från USA (Kalifornien eller Oregon till exempel) är en mycket bra matchning.

Vegoburgare som tillverkas på till exempel kikärtor har ofta många olika smaker. Till en örtig vegoburgare passar ett vin av liknande karaktär, till exempel en örtig Sauvignon Blanc. Tänk på att vitt vin i regel går bäst ihop med grönsaker.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy