Detta är chokladperfektion när den är som allra bäst! Riktigt kletig i mitten och supergott till vispgrädde och syrliga bär. Det är klart att du ska prova detta tillsammans med en pärlande Moscato d’Asti.
Läcker Fondant
Välj gärna en kvalitetschoklad som gärna är omkring 54% men absolut inte mer än 70%. Varför? Ju lägre % desto sötare är chokladen och i detta fall skadar det inte med en sötare choklad som inte är så bitter.
- 150 g hackad choklad
- 100 g osaltat smör
- 3 hela ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl

Värm ugnen till 200°. Hacka chokladen och smält den i vattenbad tillsammans smöret tills allt är krämigt.
Låt svalna något. I en skål knäck äggen och vispa ihop med sockret och vaniljen.
Rör i chokladen. Till sist rör ner mjölet.
Häll upp i ugnsfasta ramikenformar som du smörat ordentligt. (Du ska ju vända upp och ner på formarna!)
Grädda 6-8 minuter mitt i ugnen. Det ska vara krämigt i mitten av fondanten.
Servera med vispad grädde och färsk frukt.
Moscato d’Asti Gianni Doglia
Art nr 7925 | 99 kr

Vi håller oss i Asti i Piemonte denna veckan och vi är nu hos producenten Gianni Doglia i Moscato d’Asti DOCG där druvorna plockats på vingårdar som ligger 300 m över havet. Till vår chokladfondant serverar vi ett elegant lätt pärlande vin till 100% på muskatdruvan och det känns extra lyxigt, blommigt och lite mysigt strävt på tungan. Den låga alkoholhalten på 5% gör endast vinet godare eftersom vinet är så fullbordat. Jäsningen har skett långsamt i trycktankar.
Ett stilfullt vin med sober framtoning och härliga bubblor med en liten och trevlig sötma av honung som kompletterar den balanserade syran av härlig citrus som gör sig väl mot chokladen men också trevlig att njuta av tillsammans med en lagrad krämig getost eller kallskuret.
Mer godisdryck till choklad:
- Himmelska glassbollar med mörk choklad och vit chokladlikör
- Trendig comfortdrink – varm choklad och rött vin
- Smarriga chokladtryfflar