Himmelska glassbollar med mörk choklad och en krämig vit chokladlikör
De enklaste glassbollarna blir den godaste efterrätten. Servera glassbollarna gärna med en elegant chokladlikör som avslutar den härliga middagen.
Du behöver
- vaniljglass eller nötglass
- mörk blockchoklad
- hackade valnötter, rivet apelsinskal eller annat strössel
Lägg bakplåtspapper på en tallrik och ställ den i frysen så att den håller sig riktig kall medan du gör bollarna.
Med ett kuljärn formar du glasskulor, men håll kuljärnet rent kallt genom att skölja i iskallt vatten mellan varje kula.
Lägg kulorna på tallriken, ställ in i frysen och frys om dessa.
Planera 2 eller 3 kulor per man.
Smält chokladen i ett vattenbad och häll snabbt över kulorna samt strö på valfritt strössel.
Ställ in i frysen tills du serverar efterrätten.
Tips! Krämig chokladlikör – Merrys White Choolate Irish Cream Liqueur
- Producent: Robert A. Merr & Coy
- Region: Golden Vale, Irland
- Alkoholhalt: 17 % Vol
- Smaksättning: Grädde, whiskey, sprit och vit choklad
- Art nr: 601
- Pris: 139 kr
I över 20 år har irländska Merrys gjort sin goda vita chokladlikör av färsk irländsk grädde – samt vunnit guldmedalj efter guldmedalj för sin likör under åren! Den goda grädden levereras dagligen från det lokala mejeriet eftersom Tipperary ligger i hjärtat av Irlands Golden Vale, en region känd för sina frodiga gröna ängar och mejerimjölkproduktion från gräsätande kor. Sedan har man kombinerat grädden med den irländska whiskyn. En oslagbar kombination som blir fräsch, krämig, lyxig och läker.