Het vardagspasta med parmesanräkor och en prisvärd Chardonnay

Nu på sommaren är det så enkelt att bjuda över några goda vänner på en smarrig pasta och ett glas Chardonnay. Det behöver inte bli så dyrt och inte heller så ambitiöst! Huvudsaken är ju ändå att man har trevligt ihop! Denna goda räkpasta förbereder du på nolltid med endast ett fåtal ingredienser. Den heta marinaden med sting kan du göra kvällen innan, så behöver du endas lägga räkor och kokt pasta i en wok och bland i marinaden när gästerna sitter ner med ett glas Chardonnay. Färdigt, klart och gott. Enkelt, eller hur?

Smarrig räkpasta med parmesan på ett kick!  (4 personer)

Du kan koka ett paket spagetti, penne eller en annan pastatyp som du föredrar.

  • 500 g skalade räkor
  • lite olivolja
  • 1 dl riven god parmesan
  • 2 tsk japansk sojasås
  • 1 msk brunt socker
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1-2 vårlökar, tunt skivade
  • 1 msk chiliflingor
  • malen svartpeppar och eventuellt lite salt

Marinad: Vispa ihop lite olivolja, parmesan, vitlök, brunt socker, soja och chiliflingor i en skål.

Skala räkorna och marinera dessa över natten i kylskåpet (eller minst i 30 minuter i alla fall)

Lägg alltsammans i en zip-plastpåse och vänd de ibland, så att alla räkorna marineras.

Koka pasta enligt anvisning. Spara lite av kokvattnet.

I en wok eller stor gryta lägger du in räkor och marinaden och kokar upp i några minuter, beroende på räkorna du använder.
Rör i pasta och blanda ihop allt försiktigt.

Krydda med salt och peppar. Smaka av.

Servera med riven parmesan.

Pasqua Chardonnay Grillo | art.nr. 12438 | 75 kr

Italienska Pasqua Chardonnay Grillo är ett prisvärt, ekologiskt vin från Italien som passar utmärkt till middagen, sommarlunchen eller vinkvällen med vännerna. Viner fungerar bra ihop med alla olika pastarätter och passar de flesta vindrickare eftersom det är torrt friskt och fräscht. Doften är fruktig med inslag av melon, persika, päron och toner av mandel samt citrus. Det här är ett vin som även fungerar fint om man bara vill sitta och prata, utan att äta mat till. Pasqua är ett av Italiens största familjeägda vinhus och har odlat druvor och producerat viner sedan år 1925. De producerar många välkända viner som röner stora internationella framgångar.  Druvorna är till 70% Chardonnay och 30% Grillo som odlats på västra sidan av Sicilien. Det fina klimatet ger vinet en frisk fruktsyra.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •