Vitt vin från Ungern

En komplett och uppdaterad vinguide för Ungerska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Ungern hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Ungerska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Ungerska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Ungerska Vita viner.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Ungern

Ungerns vita viner

Ungern är välkänt för sina vita viner, särskilt dess signaturdruva, Furmint. Denna druva producerar torra vita viner med en frisk syra och smaker av gröna äpplen, citrus och en antydan av mineralitet. Ungersk Tokaji är också känt för sina söta vita viner, som är gjorda av botrytis-drabbade druvor och har smaker av aprikos, honung och karamell. Andra ungerska vita viner inkluderar Hárslevelű, som är känt för sina blommiga toner och smaker av päron och aprikos, och Juhfark, ett fylligt vitt vin med smaker av tropisk frukt och en antydan av kryddighet. Dessa viner är en utmärkt matchning för kryddig mat, rika rätter och ost.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Ungern

Vanliga frågor om Vitt Viner från Ungern
 • Vilken typ av vin är Ungern känt för?

  Ungern producerar söta viner som Tokaji, såväl som torra vita viner som Furmint och Hárslevelű, och röda som Kékfrankos och Kadarka.

 • Vilka regioner i Ungern producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Ungern produceras i Tokaj, Eger, Somló, Villány och Pécs.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Ungern?

  Några av de viktigaste vita druvsorterna i Ungern är Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling (Welschriesling) och Királyleányka.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Ungern?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i Ungern eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men en av de populära vita vinerna i Ungern är Tokaji och Furmint.