Rosé vin från Ungern

En komplett och uppdaterad vinguide för Ungerska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Ungern hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Ungerska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Ungerska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Ungerska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Roséviner från Ungern

Ungern producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Kékfrankos och Pinot Noir. Ungerska roséviner är vanligtvis lätta och uppfriskande, med smaker av röda frukter, citrus och en antydan av mineralitet. Några av de mest populära ungerska rosévinerna inkluderar Szekszárdi rosé, som produceras i regionen Szekszárd och har en ljus syra och smaker av röda vinbär och en antydan av kryddighet, och Villányi rosé, som produceras i regionen Villány och har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Ungerska roséviner är en utmärkt matchning till lätta pastarätter, skaldjur och aptitretare.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Ungern

Vanliga frågor om Rose Viner från Ungern
 • Vilka regioner i Ungern producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Ungern produceras i Tokaj, Eger, Somló, Villány och Mór.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Ungern?

  Några av de främsta druvsorterna för Rosévin i Ungern är Kékfrankos (Blaufränkisch), Zweigelt och Cabernet Franc.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Ungern?

  Det är svårt att fastställa det mest populära Rosévinet i Ungern eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Ungern är Szekszárdi Rosé.

 • Vilken typ av vin är Ungern känt för?

  Ungern producerar söta viner som Tokaji, samt torra vita viner som Furmint och Hárslevelű, och röda viner som Kékfrankos och Kadark