Samtidigt kan ett vin som du anser vara överlägset alla andra inte ens komma med på professionella vinprovningar och vara chanslöst på världsrankningen. Med vingårdar i både den Gamla och Nya Världen, som producerar en otrolig mångfald av detta röda vin, finns det många varianter som är ett utmärkt val, både att servera till mat eller att avnjutas själv.

Bland våra favoriter är vinerna från dessa vingårdar:

  • Bouchard Pere and Sons (Frankrike)
  • Felton Road (Nya Zeeland)
  • WHS Heger (Tyskland)
  • Dutton – Goldfield (Kalifornien, SA)

Frankrike har länge ansetts vara Pinot Noir-vinernas hemland. Under det senaste decenniet, i takt med att populariteten för vinerna har ökat, har även andra länders utmärkta druvsorter fått bättre rykte internationellt.

Kaliforniens varma klimat har lett till en stor ökning av kultiverandet av Pinot Noir-druvor och produktionen av Pinot Noir-viner. Med sitt extremt tempererat klimat har Nya Zeeland en förlängd kultiveringsperiod, vilket gör att många anser att landet numera är hem för de bästa Pinot Noir-vinerna. Din egen smak är utan tvekan den bästa bedömaren av vin, så prova några olika sorter från hela världen och upptäck vilken sort du tycker är bäst.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy