Hem » Vin Fakta » Kalifornien – ett av världens mest attraktiva turistmål

Kalifornien – ett av världens mest attraktiva turistmål

california_golden_gate_bridge-scaled_pcrl6k - Vinjournalen.se

Alla har någon gång drömt om att åka till Kalifornien, eller kanske till och med bo där. Det finns en anledning till att delstaten (som även är USA mest befolkade) kallas för drömmarnas land. Hit kan man åka för att bli filmstjärna, lyckas inom karriären, eller för att få ta del av ett behagligt klimat året runt.

Här kan du besöka populära turistmål som Los Angeles, Hollywood, Disneyland eller San Franscisco, delstaten har faktiskt näst intill oändligt med attraktioner, städer och andra typer av turistmål som du kan ta del av. Varför inte ta en tur till Napa Valley, Kaliforniens främsta område för vinodling?

Kaliforniens olika druvor och viner

Kalifornien producerad obscena mängder vin. Totalt sett så producerar man 242,000 hektoliter per år, vilket är 30% mer än vad hela Australien producerar, samt 90% mer än resten av USA. Napa Valley anses vara spjutspetsen vad gäller vinodling i Kalifornien och i hela USA, detta trots att endast 4% av Kaliforniens totalt vinproduktion tar del här. Man fokuserar dock på kvalité, snarare än kvanitet. 

I Kalifornien så odlar man mängder med olika druvor, men Chardonnay och Cabernet Sauvignon är de mest framträdande. Utöver dessa så odlas även kända druvor som Merlot, Pinor Noir, Sauvignon Blanc och Chenin Blanc.

Karta över några av Kaliforniens bästa vingårdar

Kaliforniens bästa vingårdar

Kombinera solsemester, storstadsliv, samt tusentals olika attraktioner, tillsammans med en vinresa du och ditt resesällskap sent ska glömma. 

Westbrook Wine Farm – hållbart jordbruk och minimalistisk vinframställning

 Image Alt - Vinjournalen.se

Här fokuserar man på hållbar framställning av sina viner, samt odlar massvis med olika druvor, både vita och röda. Här kan du boka ett besök för upp till 12 personer, samt är helt och hållet gratis. Besöket tar 2 timmar och kommer ge dig en inblick i hur produceringen går till, samt att du kommer att få smaka på helt otroliga viner.

 • Appellationer: Madera County
 • Aktiviteter: Provsmakning av kvalitativa viner och rundtur kring ägorna
 • Pris: €0 per person

Hoopes Family Winery and Vineyard – framställer kvalitativa viner i Napa Valley

 Image Alt - Vinjournalen.se

Hoopes Family Winery and Vineyard ligger i Napa Valley, vilket är Kaliforniens och hela USA’s stolthet vad gäller vinodling. Här framställs otroliga viner, samt att du som besökare är välkommen under årets alla dagar. Skapa dig ett minne för livet, besök Hoopes Family Winery and Vineyard.

 • Appellationer: Yountville
 • Aktiviteter: Ta del av en vinprovning och rundtur kring ägorna
 • Pris: €0 per person

Graziano Family of Wines – unika och klassiska viner

 Image Alt - Vinjournalen.se

Graziano familjen är en av de äldsta odlarna inom Mendocino County. Vingården ligger perfekt placerad, klimatet, regnet, samt marken gör att man kan odla året runt. Här kan du ta del av utsökta röda, vita, samt roséviner, men även en riktigt bra egengjord olivolja.

 • Appellationer: – Mendocino County, Potter Valley
 • Aktiviteter: Fantastiskt provsmakning av deras viner, samt rundtur kring ägorna
 • Pris: €10 per person

Ett besök till Kalifornien är något som rekommenderas till alla, oavsett ålder, kön eller intressen. Den här delen av USA erbjuder på fantastiska landskap, behagligt klimat, samt en enorm skara av nöjen och attraktioner. Besök gärna Napa Valley, en metropol vad gäller vin och allt som hör därtill, en plats för den genuina vinälskaren. Ta med dig hela familjen, eller åk själv på en resa du eller ni sent ska glömma!

Besök winetourism.com om du vill ha mer information om viner, vingårdar och vinresor, det är en av världens främsta sidor vad gäller vinturism. Ett måste om du planerar att besöka en vinregion inom den närmaste framtiden, eller om du bara vill ha mer information om viner.

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Kalifornien som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Kalifornien samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Varför kallas Kalifornien för drömmarnas land?

Kalifornien kallas för drömmarnas land på grund av dess attraktiva egenskaper som lockar människor från hela världen, såsom möjligheter att bli filmstjärna, lyckas inom karriären och ett behagligt klimat året runt.

Vilka är några av de populära turistmålen i Kalifornien?

Några av de populära turistmålen i Kalifornien är Los Angeles, Hollywood, Disneyland och San Francisco.

Vilken druva är mest framträdande i Kalifornien?

Chardonnay och Cabernet Sauvignon är de mest framträdande druvorna i Kalifornien.

Vilken region anses vara spjutspetsen vad gäller vinodling i Kalifornien och i hela USA?

Napa Valley anses vara spjutspetsen vad gäller vinodling i Kalifornien och i hela USA.

Vilka är några av de bästa vingårdarna att besöka i Kalifornien?

Några av de bästa vingårdarna att besöka i Kalifornien är Westbrook Wine Farm, Hoopes Family Winery and Vineyard och Graziano Family of Wines.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.