Årets första vin är varje år Chateau Margaux Grand Vin, av vilket cirka 12 500 flaskor produceras årligen. Det andra vinet är en Pavillon Rouge du Chateau Margaux med 16 500 flaskor om året. De flesta åren utgör Premier-vinerna en tredjedel av produktionskapaciteten.
Det finns tre mindre viner som också produceras varje år:
- Chateau Margaux Grand Vin
- Pavillon Rouge du Chateau Margaux
- Pavillon Blanc du Chateau Margaux
Under 1970-talet hade dessa viner en drastisk nedgång i standarden. Men vid 1978 var den renommerade kvalitén tillbaka med en spektakulär årgång. Den försämrade kvalitén var delvis på grund av ett ägarbyte. De nya ägarna investerade en stor summa pengar för att modernisera hela vingården.
Trots alla stora uppgraderingar som skedde under Andre Mentzelopoulos innan han avled 1980, framställs vinerna fortfarande med traditionella vinberedningsmetoder. Alla viner lagras på ek för att ge dem den krämiga eller smöriga mjukheten som gjort dem berömda. Eken skördas varje år från Trancaisskogen och görs för hand till tunnor på vingården.