Bag in box förpackningen har använts sedan 60-talet men när det kommer till just vin och skandinaviska marknaden så har vi sett ett genombrott från början av 2000-talet. Bag in box används som förpackning i andra vinmarknader också men inga marknader är lika Skandinavien. I andra vinmarknader så säljs vanligen billigare vin på Bag in Box och i många fall i 10 och 5 Liters storlekt. I Skandinavien så säljs största volymerna av Bag in Box viner i 3 Liters förpackning och en stor skillnad när vi gemför med andra marknader är att det även är kvalitetsviner som säljs i Bag in box förpackning.
Nedan listar vi fördelar med Bag in Box som förpackning.

  • Bra hållbarhet när man väl öppnat själva förpackningen. Ett vin håller vanligen minst 2-3 veckor efter att du har öppnat din Bag in Box.
  • Lätt förpackning att ha med sig under camping semester eller båt semester.
  • Miljövänlig – lägre koldioxidutsläpp än plast- eller glasalternativ och bättre. transportoptimering

Konstruktion av en Bag in box är vanligen en kartong förpackning. I själva kartongförpackningen så finns det en robust plastpåse fylld med vinet. Själva plastpåsen sitter fast i en tapp kran som används för att tappa ur vinet.

Bag in Box är vanligen tillverkad av en ytterförpackning i wellpapp med en vätsketät plastpåse med kran, inuti ytterförpackningen. Den yttre delen av förpackningen används för att skydda innehållet under transport. Vidare så används den yttre delen av förpackningen till att dra till sig kundernas uppmärksamhet i butiken, vilket leder till ökad försäljning. Vanligen finns ett bärhandtag på en Bag in box som gör det lätt för konsument att bära vinet.

Nedan listar vi andra fördelar med Bag in box förpackningen som mest gör skillnad för den aktör som producerar och säljer sitt vin i Bag in box format.

  • Förpackningen finns i många olika storlekar och både rött, vitt och rose fungerar i Bag in box förpackning.
  • Själva ytterhöljet av förpackningen kan skräddarsys när det kommer till design.
  • Det är en förpackning som är väldigt billig att fylla upp när det kommer till volymer av vin.
  • Fyllningsprocessen kan vara aseptisk.

En Bag in box vin är aldrig fel. Framförallt så tycker vi att det passar till större tillställningar samt ifall du ska ta med dig vin ut på din utflykt. På Systembolaget finns många bra viner i Bag in box och vi är övertygade om att du kommer hitta något som passar din personliga smak.

Frågor och svar

Finns mousserande vin på bag in box?

Nej generellt sätt säljs inte kolsyrade viner på Bag in box.

Hur länge håller ett bag in box vin?

Boxvin hållbarhet är inte samma som filling date bag in box utan efter förpackningen öppnats. Det ligger runt 2 – 3 veckor, räknat på att bag in box liter antalet är upp till 3 liter.

Vad är en bag in box förpackning?

Bag in box är precis vad det låter som. Påse i en låda. Det är alltså en typ av vinförpackning i form av en box med en påse inuti. förpackningen finns i många olika storlekar och både rött, vitt och rose fungerar i Bag in box förpackning. bag in box mått, design och utseende kan skilja mellan olika producenter.

Vad betyder brut reserve?

Odet Brunt är ett mått på hur torr ett mousserande vin är. Reserva betyder att vinet har lagras längre. Hur länge det lagrats skiljer sig en del. Recerve brut reserve betyder alltså ett torrt vin som lagrats en längre tid.

Vad är bulkvin?

Bulkvin är ett ord som beskriver vin som produceras och köps av vinbolagen i stora mängder för att sedan tappas på flaskor eller boxar.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy