Att välja alkoholfritt oavsett sammanhang verkar bli allt mer trendigt. Därför har sektföretaget Henkell & Co, ett av världens största tyska sektföretag, tagit fram ett fritt och gott alternativ till alkohol på kompismiddagen, studenten, födelsedagsfirandet, nyårsafton och bara för att skåla med till helgen.

Henkell Sektkellerei startade 1856 och produktionen sker i tyska Wiesbaden och har världen över blivit berömda för sitt varumärke Henkell Tocken som började produceras redan 1894.

– Vi ser en tydlig ökad efterfrågan av alkoholfria viner. Konsumenter tenderar i allt större utsträckning att aktivt välja att avstå alkohol, men de vill samtidigt dricka ett gott vin med tydlig vinkaraktär, säger Jennie Henriksson, kommersiell chef på Henkell & Co.

Henkell Alkoholfritt mousserande vin har en väl bibehållen vinkaraktär och god smak, ett mycket elegant bubbel som finns att köpa hos ICA och COOP. Smaken är friskt och fruktig med livlig mousse och toner av citrus, päron och vanilj. Vinet passar utmärkt som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter.

Designern och illustratören Martin Schmetzer har jobbat med kampanjen för Henkells alkoholfria sekt i en typografisk illustration. Han har vunnit flera designtävlingar och priser, jobbar i Stockholm och är specialiserad på handritad typografi. Många kommer ihåg kampanjen med 805 Million Names för World Food Program, där han var med och ritade tatueringarna till Zlatan.

Kolla på en häftiga reklamfilmen!

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy