Under senare år har Spaniens vita viner blivit otroligt populära igen. Ett skäl till detta är konsumenternas ständigt förändrade preferenser. De intensiva smakerna och den högre alkoholhalten hos de röda vinerna är fortfarande populära, men många vinälskare letar efter spanska vita viner när det kommer till lättare smaker, lägre alkoholhalt och mindre syra.

Dessa regioner har de bästa vita vinerna från Spanien:

  • Rioja: Berömd för rödviner, men området producerar också vita viner av världsklass.
  • Los Pays Basque: Regionen mellan Spanien och Frankrike ger viner som är torra som öknen och fullpackade med citrussmaker.
  • Cava: Vingårdarna här tillverkar mousserade viner som konkurrerar med de från Champagne i Frankrike.

När du vill ha förslag på vita viner från Spanien kommer du att märka att många av dem numera odlas och framställs ekologiskt. Genom att producera vinerna på detta sätt har vinmakarna lyckats få fram viner av sagolik kvalité och fantastiska smaker.

Om du letar efter spanska vita viner från en specifik region, snarare än en speciell vingård, så kommer du att hitta flera vita viner som passar dina smaker. Exempelvis Riojaregionen, som är känd för sina röda viner, är också en av Spaniens ledande producenter av vita viner. På senare år har även flera underbara viner kommit ifrån Baskien, där vinerna sägs vara svidande torra med toner av citrusfrukter.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy