Vintips – bästa röda vinerna från Nya Zeeland

Vinerna här produceras med olika metoder. En av dessa är den traditionella metoden, där vinodlingarna och vingårdarna är familjeägda. Vinerna produceras, från odling till färdig buteljerad produkt, på samma land av samma familj. Den andra populära metoden för vinproducering kallas ofta för AOC- eller den europeiska metoden.

De bästa röda vinerna från Nya Zeeland:

  • 2009 Saint Clair Rapaura Reserve Merlot
  • 2010 Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir
  • 2011 Trinity Hill Gimblett Gravels Syrah
  • 2011 Pencarrow Estate Pinot Noir
  • 2011 Kim Crawford Merlot

Med den europeiska metoden läggs druvodlingen ut på kontrakt till andra odlingar. Sedan tillverkas vinerna i en centraliserad vingård. Vinmakare i Nya Zeeland har producerat vin med hjälp av båda metoderna i över 60 år. Många av de mindre vinföretagen börjar med den europeiska metoden, för att efter några år kunna investera i en vingård och egna odlingar.

Nya Zeelands röda viner är framställda från flera av de populäraste druvorna för röda viner, som Merlot, Cabernet Franc och Syrah. Andra druvor som används är bland annat Tempranillo, Montepulciano och Sangiovese. Nya zeeländska röda viner har blivit hyllade världen över. De flesta av vinerna är väl värda ett smakprov.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.