Hem » Vin Tips » Vincocktails för halloweenfesten!
Vin Tips

Vincocktails för halloweenfesten!

26_itemthemeimage_5034-jpg

En halloweenfest bör vara komplett med läskiga dekorationer och utstyrslar. Se även till att maten och drycken följer samma tema vad gäller färger och garnityrer så blir det extra festligt. Här kommer tips på hur du blandar några goda drinkar:

  • Blodröd Trinidad Sour
  • Spöklik Wine Spritzer
  • Godisdrinken

Den traditionella Trinidad Sour består av spritsorterna Angostura Bitter och Bourbon. I det här fallet kan du byta ut en del av den förstnämnda spriten mot Cabernet Sauvignon. På så sätt får du till den rätta blodröda färgen som passar in i kulisserna på Halloween. Blanda några centiliter Angostura Bitter, Bourbon och Cabernet med lönnsirap och saften från en halv citron i en mixer med is och garnera med citronskal.

Har du tid med en del planering inför festen är en vit wine spritzer ett effektfullt drinkalternativ. Se till att du har en UV-lampa som förstärker vitt (används ofta på Halloween för att lysa upp spindelnät, skelett osv.). Det enda du behöver för drinken är Tonic och Vitt vin (t.ex. Vinho Verde eller Sauvignon Blanc). Häll ut den kolsyrade drycken i en skål så att den blir avslagen. Häll sedan upp den på en isbricka och frys in. Sen är det bara att hälla upp vinet över ett glas isbitar, och placerar du UV-ljuset riktat mot drinken får den ett kusligt blått ljus som skapas på grund av de speciella isbitarna.

Har du ändå ett barn i dig vill du kanske inte helt gå miste om halloweengodiset. Så varför inte göra en söt drink som samtidigt har en viss beska från gin? Blanda några centiliter gin (t.ex. Bombay Sapphire) med några droppar Grenadine och ett glas vitt dessertvin (t.ex. Moscato) i en shaker. Häll upp i glas och lägg i en gelémask som dekoration.

Frågor och svar:

Vilken spritsort kan du byta ut i Trinidad Sour för att få till den rätta blodröda färgen?

Cabernet Sauvignon.

Vad behöver du för att göra en vit wine spritzer extra effektfull på Halloween?

En UV-lampa.

Vilka ingredienser behöver du för att göra en spöklik Wine Spritzer?

Tonic och vitt vin.

Vilken spritsort kan du använda för att göra en godisdrink?

Gin.

Vad kan du använda som dekoration i en godisdrink?

En gelémask.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.