I år präglas Systembolagets glöggutbud framför allt av tradition. Få nykomlingar och traditionella smaksättningar kan tyckas tråkigt för vissa, men just glögg är ju ett bra exempel på dryck som inte behöver några extravaganta utsvävningar. Vi tipsar här på den bästa glöggen inom följande kategorier:

  • Röd vinglögg
  • Vit vinglögg
  • Starkvinsglögg
  • Smaksatt glögg

Vinnaren i kategorin rödvinsglögg är, kanske inte helt oväntat, Blossa vinglögg (nr 96520). Denna storfavorit bjuder år efter år på en saftig mix av pomerans, kardemumma, kryddnejlika, russin och kanel. Blossas glöggsortiment hamnar oftast i toppen av julfavoriterna, och kanske är det helt enkelt så att varumärket helt enkelt har definierat hur vi tycker att glögg ”ska” smaka.
På första plats i den vita vinglöggskategorin kommer Vintra Vit Vinglögg (nr 96041). Smaken är mycket kryddig och samtidigt frisk och fruktig, vilket ger en fin balans. Kardemumma, nejlikor, russin, ingefära, kanel och citrus är några av smaktendenserna i denna glögg.
När det kommer till starkvinsglögg är det Tegnér och Son Wilkens Fat Starkvinsglögg (nr 96002) som kammar hem det högsta betyget. Med en traditionell kryddblandning och stark doft av kanel och kardemumma är denna starkvinsglögg ett säkert kort till adventsfikan eller julfesten.
Som vinnare i kategorin smaksatt glögg ser vi återigen storfavoriten Blossa med deras Blossa Trestjärnig Glögg Spetsad med Cognac (nr 96517). Denna eldigare variant av vinglöggen har en smak av russin, kardemumma, mörk choklad, mörka bär och cognac.
Ett hett tips för dig som vill prova något mer unikt är att tillaga din egen glögg. Utgå från ett favoritvin och tillsätt de smaker som du själv tycker om!

Vinjournalen.se rekomenderar

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Château de Vimont “Perin de Naudine”

Artikel:4128Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionBordeauxÅrgång2019Druvor80% Sémillon, 20% Sauvignon BlancAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy