Armagnac är en druvdestillerad fatlagrad brandy producerad vita druvor och produceras det franska distriktet Armagnac i sydvästra Frankrike. Armagnac är nära besläktad med Cognac, då druvan Ugni Blanc den druvsorten men druvorna Folle Blanche och Colombard samt några hyrider är numera tillåtna. Jämfört med Cognac så produceras det bara en tiondel Armagnac och de flesta producenter är små vinbönder.

– Armagnac har haft en mycket traditionell profil och är i själva verket den äldsta spritsorten i Frankrike. Den historia och mångfald av druvor som finns i denna region är väldigt speciell. Vår terroir påverkas av Atlanten och bergskedjan Pyrenéerna vilket ger en förmånlig blandning av en ganska sur järnhaltig och sandig lerjord. Det ger perfekta förutsättningar för att skapa en komplex och balanserad Armagnac med bra lagringspotential, säger producenten Veuve Lafontan et Ses Enfants.

Fakta om produkten
Namn: Veuve Lafontan et Ses Enfants, pris 399 kr, art.nr 321
Producent: Veuve Lafontan et Ses Enfants
Region: Armagnac, Bas-Armagnac
Appelation: AOC (appellation d’origine controlée) 1936.
Alkoholhalt: 40 %
Smak: Tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, knäck, pomerans, choklad, kanel och mandelmassa

Den bärnstensfärgade klara Veuve Lafontan et Ses Enfants är en Armagnac doftar kanel och nougat och har en komplex smak med tydlig fatkaraktär. Här förnimmer man alla juliga smaker i en kupa: torkad frukt, knäck, pomerans, choklad, kanel och mandelmassa.

Druvorna jäste till ett vin med låg alkoholhalt och hög fruktsyra. Vinet destillerades sedan två gånger i en så kallad alembic, en speciell kopparpanna och förs sedan över till ekfat för lagring i 6-8 år. i Efter buteljeringen lagras den ytterligare i sex år.

Vinjournalen.se rekomenderar

Veuve Lafontan et Ses Enfants

Veuve Lafontan et Ses Enfants

Artikel:321Volym:700 ml
Pris449 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionPepparmyntaÅrgångX.O 12 Ans d´AgeProducentVeuve Lafontan et Ses EnfantsAlkohol40 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy