Ett elegant och pikant vitt vin!

Somdinou betyder på katalanska “vi är nitton” för att det är 19 odlare som står bakom detta krispiga och ungdomliga vin från Katalonien och appellationen DO Terra Alta i provinsen Tarragona på höglandet.

Gandesa är ett vinkooperativ som grundades 1918 och. Kooperativet har sedan flera generationer tillbaka producerar utmärkta viner och vinmakaren Toni Coca i Fitó är erkänd i Katalonien för sina fylliga och kvalitativa viner.

Detta är ett medelfylligt vin med hög fruktsyra, ett torrt vin som doftar av gula päron och persika är aningens kryddigt av färska örter som avslutas med en ton av frisk citrus och rökig mineral.

Framställt av härliga oc omtyckta druvor i en fin blend: 70% Grenache Blanc, 22% Macabeo och 8% Viognier för att detta vin passar till alla havets frukter, från skaldjursrisotto, fisksoppa med saffran och om du bara vill sippa och prata bort en stund.

Somdinou är ett harmoniskt och perfekt balanserat vin som är lätt och friskt med ett exklusivt och fint avslut som dröjer sig kvar i gommen och rundar av det harmoniska uttrycket.

Somdinou Blanco, 2015

  • Område: Spnien, Terra Alta DO, region Somdinou
  • Producent: Celler Coop. Gandesas
  • Druva: Grenache Blanc, Macabeo och Viognier
  • Art nr: 2791
  • Pris: 119 kr

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy