Världens 5 bästa billiga vinområden

Ibland kan det vara lätt att luras av låga priser, men om ett billigt vin inte smakar bra har du ändå gått med förlust. Samtidigt finns det ingen anledning att betala för mycket, för det finns en hel del olika faktorer som spelar in i hur mycket ett vin kostar och kvalitet behöver inte alltid betyda att det kostar en massa. Vet du bara var du ska leta finns det fantastiska fynd du inte får missa. Leta efter följande vinområden för att hitta det bästa i lågprisdjungeln:

  • Sicilien, Italien
  • Nordvästra Spanien
  • Sydvästra Frankrike
  • Portugal
  • Sierra Foothills, Kalifornien, USA

Sicilien har länge massproducerat vin utan någon större omtanke om kvalitet. Idag håller regionen på att genomgå en revolution, och medan priserna fortfarande hållit sig nere har kvaliteten stigit rejält. Regionen är fortfarande den mest produktiva i Italien, men producenterna har blivit alltmer ambitiösa.
Spaniens ekonomiska situation gör att det mesta i vinväg är billigt. Störst chans till hög kvalitet och lågt pris får du i de nordvästra delarna.

De närliggande sydvästra delarna av Frankrike hyser liknande villkor för framgångsrik vinframställning som ovan nämnda del av Spanien. Här hittar du bland annat populära rustika rödviner med till exempel Malbec eller Cahors som råvara.

Kaliforniska viner är omåttligt populära men ofta ganska dyra. Odlingsmarken är dyr, och därför betalar du ofta ett överpris. Detta undviker du i den mån det är möjligt om du köper vin från Sierra Foothills. Zinfandel, Syrah och Grenache är några exempel på bra viner härifrån.

Frågor och svar:

Vilket vinområde i Italien har genomgått en revolution och erbjuder nu högre kvalitet till låga priser?

Sicilien.

Var i Spanien hittar man hög kvalitet till låga priser?

I de nordvästra delarna.

Vilket vinområde i Frankrike erbjuder rustika rödviner till låga priser?

Sydvästra Frankrike.

Var i USA kan man hitta bra viner till överkomliga priser?

Sierra Foothills i Kalifornien.

Vilka druvor är vanliga i viner från Sierra Foothills?

Zinfandel, Syrah och Grenache.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.