Ibland kan det vara lätt att luras av låga priser, men om ett billigt vin inte smakar bra har du ändå gått med förlust. Samtidigt finns det ingen anledning att betala för mycket, för det finns en hel del olika faktorer som spelar in i hur mycket ett vin kostar och kvalitet behöver inte alltid betyda att det kostar en massa. Vet du bara var du ska leta finns det fantastiska fynd du inte får missa. Leta efter följande vinområden för att hitta det bästa i lågprisdjungeln:

  • Sicilien, Italien
  • Nordvästra Spanien
  • Sydvästra Frankrike
  • Portugal
  • Sierra Foothills, Kalifornien, USA

Sicilien har länge massproducerat vin utan någon större omtanke om kvalitet. Idag håller regionen på att genomgå en revolution, och medan priserna fortfarande hållit sig nere har kvaliteten stigit rejält. Regionen är fortfarande den mest produktiva i Italien, men producenterna har blivit alltmer ambitiösa.
Spaniens ekonomiska situation gör att det mesta i vinväg är billigt. Störst chans till hög kvalitet och lågt pris får du i de nordvästra delarna.

De närliggande sydvästra delarna av Frankrike hyser liknande villkor för framgångsrik vinframställning som ovan nämnda del av Spanien. Här hittar du bland annat populära rustika rödviner med till exempel Malbec eller Cahors som råvara.

Kaliforniska viner är omåttligt populära men ofta ganska dyra. Odlingsmarken är dyr, och därför betalar du ofta ett överpris. Detta undviker du i den mån det är möjligt om du köper vin från Sierra Foothills. Zinfandel, Syrah och Grenache är några exempel på bra viner härifrån.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy