Hem » Vin Tips » Upplev Uco-dalens lugn

Upplev Uco-dalens lugn

26_itemthemeimage_4823-jpg - Vinjournalen.se

Uco-dalen är ett av världens få stora vinområden som är relativt outforskade. Älskar du vin och resor, gärna i kombination med varandra, men tycker du att Toscana och Bordeaux har tappat sin charm efter de senaste årtiondenas turistinvasioner? Då är Uco-dalen ett alternativ som kommer att passa dig. Men vänta inte för länge – platsen har potential att bli nästa stora vindestination.
Uco-dalen ligger vid Anderna i västra Argentina och tillhör vinregionen Mendoza. Den i särklass mest populära druvan här är malbec, men du kan också njuta av fantastiska viner från bland annat dessa druvor:

  • chardonnay
  • sauvignon blanc
  • cabernet sauvignon
  • merlot
  • pinot noir

Medan du njuter av några av Argentinas, och även Sydamerikas, bästa viner, har du en förstklassig utsikt över den förbluffande vackra bergskedjan Anderna. Uco-dalen är vacker under alla årstider, men särskilt hösten är extra magisk. Det finns inte mycket som slår åsynen av alla höstlöv som skiftar från gult och orange till rött och brunt mot bakgrunden av de blåvita bergen. Temperaturmässigt är hösten och våren de mest behagliga årstiderna då vintern kan bli kall och sommaren varm.

För att komma till Uco-dalen kan du till exempel flyga från Buenos Aires till Mendoza. Avståndet är cirka 75 mil och platsen kan kännas ganska avlägsen. Men det är också detta som är charmen. Ett lugnt, tyst och naturskönt område där du kan koppla av och njuta till max med några av världens godaste viner – vad mer kan man begära?

Frågor och svar:

Vilken druva är mest populär i Uco-dalen?

Malbec är den mest populära druvan i Uco-dalen.

Vilka andra druvor kan man hitta i Uco-dalen?

Förutom malbec kan man också njuta av viner från druvorna chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot och pinot noir.

Vilken årstid är extra magisk i Uco-dalen?

Hösten är extra magisk i Uco-dalen på grund av alla höstlöv som skiftar färg mot bakgrunden av de blåvita bergen.

Hur tar man sig till Uco-dalen?

Man kan till exempel flyga från Buenos Aires till Mendoza för att komma till Uco-dalen.

Vad är charmen med Uco-dalen?

Charmen med Uco-dalen är dess avlägsenhet och natursköna omgivningar, där man kan koppla av och njuta av några av världens godaste viner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.