Ingenting går upp mot en uppfriskande vitvinsbål

Tricket med att göra en god vinbål på vitt vin är att välja frukter som är i säsong och som matchar vinets smaker. De flesta vita viner passar bra ihop med citrusfrukter, eftersom deras krispiga syra kompletterar vita viner.

Populära frukter att använda i vitvinsbål:

  • Citroner
  • Limefrukter
  • Hallon

De är de populäraste frukterna, men det går lika bra att välja de frukter som finns tillgängliga eller helt enkelt de man tycker bäst om. Man kan söta bålen med några matskedar socker, men oftast ger frukterna tillräckligt med sötma.

För att göra en bål med vitt vin, skär frukterna i lagom stora bitar, lägg dem i en karaff fylld av ett gott vitt vin och sätt in den i kylen i minst två timmar, gärna längre. Servera i ett högt glas med isbitar, med kolsyrat vatten eller sockerdricka för extra bubbel.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100gif

Kommentera

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •