Är du sugen på Spaniens läckra viner är Rioja ett givet alternativ. Här kan du njuta av både röda och vita viner av hög kvalitet samtidigt som du insuper landskapets vackra vyer. Området har också en mycket intressant historia där du kan lära dig om iberisk historia bland annat. Rioja är beläget längs med floden Ebro i norra Spanien och är mycket trevligt att besöka under våren eller hösten. Druvtyper som odlas i Rioja är:

  • Tempranillo
  • Garnacha
  • Graziano
  • Mazuela
  • Viura
  • Malvasía

Stellenbosch i Sydafrika är ett annat fantastiskt resmål om man är intresserad av vin. Hit kan du åka med hela familjen då det finns något för alla. Vinupplevelser kan kombineras med utsökt mat, spännande konst och kultur samt naturupplevelser som vandring och surfing. Stellenbosch ligger fem mil öster om Kapstaden som är den enda ort i landet med längre historia. Om du åker till Stellenbosch kan du njuta av landets egen druva, pinotage, men även andra sorter som cabernet sauvignon, shiraz och merlot.
Vill du upptäcka Kaliforniska viner är Monterey County ett utmärkt alternativ. Som ett av USAs, och även världens, mest framstående vindistrikt är Monterey County en god representant för bland annat den kaliforniska druvan zinfandel. Denna druva är grunden för både röda, vita och roséviner. Chardonnay är den mest odlade druvan och utgör 40 % av vinodlingen. Andra typer som cabernet sauvignon, pinot noir, merlot och riesling är också vanliga.

Monterey County ligger vackert beläget på den Kaliforniska kusten och erbjuder andra populära sevärdheter som Big Sur samt fina golfbanor, god mat och spännande konstgallerier.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy