Roséviner har blivit alltmer populära i Sverige och i Systembolagets ordinarie sortiment hittar du det här året ganska många goda roséviner och många av dessa är ekologiskt odlade. Här är tre tips på smakrika viner till bra priser.

Natura Rosé 2014 (nr 2299) – 77 kr

  • Land: Chile
  • Alkoholhalt: 13,5 %

Ett fruktigt och smakrikt ljust rosa vin från den organiska vingården Emiliana med 1500 hektar vinodlingar i Chile. Denna vingård började producera vin 1998 och man är stolta över sin varierande jordmån och det utmärkta klimategenskaperna. Mottot är omsorg om miljön och respekt för vinarbetare och samhälle. Vinet Natura är ett rosévin som passar bra både som fördrink och till vita kötträtter. Detta är ett smakrikt vin med inslag av geléhallon, vattenmelon och blodgrapefrukt och ska serveras vid 8-10°C.

Estelado Rosé Sparkling Wine (nr 7475) – 87 kr

  • Land: Chile
  • Alkoholhalt: 12,0 %

Detta är ett torrt och friskt mousserande rosévin av druvan Pais. Vinet kommer från Miguel Torres i Chile. Vingården ägs av av den spanska vinfamiljen Torres som idag har 700 hektar i Curicó och anses vara pionjären till den moderna vinodlingen i Chile. Estelado är ett vin som smakar smultron, vattenmelon, kex och blodgrapefrukt. Det ljust rosa vinet passar utmärkt som aperitif eller till vegetariska eller lättare rätter eller kyckling. Serveras vid 8-10°C

Stellenrust Rosé 2014 Pillar & Post (nr 22325) – 197 kr

  • Land: Sydafrika, Western Cape
  • Alkoholhalt: 12,5 %

En ljust rödrosa, fruktig och smakrik rosé från Stellenbosch och den familjeägda och välrenommerade vingården Stellenrust som grundades 1928. Egendomen omfattar 400 hektar, varav 200 är planterade. Detta vin är både är estetiskt märkt och ett Fairtrade vin gjort på druvorna Cinsault och Pinotage. Finns i bag-in-box. Vinets smak har inslag av granatäpple, persika, svarta vinbär, geléhallon och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsvin, till fisk- och kycklingrätter eller sallader.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy