Sydafrikanska KWV

KWV är en av Sydafrikas ledande vinproducenter. Dess historia började år 1918 då Proud Pioneers, ett litet vinkooperativ med visionen att förbättra landets vinproducering, grundades. Beläget på några av Sydafrikas mest eftertraktade vinodlingsmarker tillverkar man här viner i världsklass som lagras i några av världens största vinkällare. Innovation och tradition är två ledord som anses som mycket viktiga i vintillverkningen.
KWVs känsla för kvalitet har belönats med en rad internationella priser. Det faktum att man för tredje året i rad blivit utsedd till bästa vinproducent av det internationella rådet i Veritas pekar på att kvaliteten inte bara är hög, utan också jämn. Utöver denna titel har KWVs olika varumärken sammanlagt vunnit runt 300 priser och utmärkelser.

Producentens viktigaste marknad är Skandinavien, där det kändaste varumärket är Roodeberg. Andra viktiga marknader är Tyskland, Sydamerika, USA, Japan och Sydafrika. Förutom att producera extremt populära viner är man också en representant för landets mörkhyade befolkning inom industrin, samt en av grundarna i ARA (Association of Responsible Alcohol Use).
KWV producerar viner för alla smaker och plånböcker. Några av de mest utmärkande är:

  • KWV Chardonnay 2001
  • KWV Chenin Blanc 2002
  • KWV Pinotage 2006
  • KWV Chêne 2007
  • KWV Classic Range Chenin Blanc 2013

Varumärket Roodeberg säljs på Systembolaget och på nätet och innefattar både röda och vita viner och förpackas både på flaska och i bag-in-box.

Frågor och svar:

När grundades KWV och vad var syftet med det?

KWV grundades år 1918 av Proud Pioneers, ett vinkooperativ med visionen att förbättra Sydafrikas vinproduktion.

Vilka är KWVs viktigaste marknader?

KWVs viktigaste marknader är Skandinavien, Tyskland, Sydamerika, USA, Japan och Sydafrika.

Vilka är några av KWVs mest utmärkande viner?

Några av KWVs mest utmärkande viner är KWV Chardonnay 2001, KWV Chenin Blanc 2002, KWV Pinotage 2006, KWV Chêne 2007 och KWV Classic Range Chenin Blanc 2013.

Vilket varumärke är KWVs mest kända på den skandinaviska marknaden?

KWVs mest kända varumärke på den skandinaviska marknaden är Roodeberg.

Vad är KWVs inställning till kvalitet och hur har det belönats?

KWV har en stark inställning till kvalitet och har belönats med en rad internationella priser, inklusive att bli utsedd till bästa vinproducent av det internationella rådet i Veritas för tredje året i rad. KWVs olika varumärken har sammanlagt vunnit runt 300 priser och utmärkelser.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.