Lika väl som att man väljer olika drycker till olika tillfällen, årstider och till och med veckodagar kan man tänka på vilka drycker som passar bäst till olika spel. Är spelet avslappnat eller svårt, kräver det hög koncentration och hur många är ni som spelar? Här kommer några vintips för följande vanliga sällskapsspel:

  • Schack
  • Pictionary
  • Monopol
  • Alfapet

Schack är ett sofistikerat spel där man vinner på motståndarens misstag. Vill du skrämma din motspelare genom vassa blickar och hög alkoholmängd kan vi rekommendera ett portvin eller annat förstärkt vin. Den bärnstensfärgade drycken ser sofistikerad ut, och om du skulle förlora är det lätt att dränka dina sorger snabbt.

Pictionary kan man lätt göra om till ett dryckesspel då man kan låta den som gissar fel ta en extra klunk. Känner ni er mognare än så kan det ändå vara trevligt att bjuda på något avslappnat och gott som sangria. Dessutom krävs det ett visst antal deltagare för dessa spel, och då är det enkelt (och billigt) att bara förbereda ett stort bål som alla kan fylla på som de vill ifrån.

För att få till den där riktiga känslan av att ni spelar om stora belopp känns det bra att ta fram en fin vinflaska till ett parti monopol. Cabernet Sauvignon är ett bra val.

Alfapet är ett traditionellt spel som genomgått en renässans sedan smartphones kom in i våra liv. Idag kan man inte fuska längre då allt snabbt kan motbevisas. Så varför inte drömma dig tillbaka till bättre tider då du kunde övertyga dina motståndare om ett ords existens genom att slänga in det i en mening? Njut av en klassisk flaska Champagne (Cava fungerar också utmärkt) så blir spelet dessutom lite roligare och mer kreativt.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy