Det finns idag över 600 olika typer av vindruvor som odlas i Spanien. Ju fler vinkonsumenter i världen som upptäcker spanska rödviner, ju mer kan de utvecklas. Idag har Spanien lika många röda viner av toppklass som andra välkända rödvinsproducenter som Frankrike och Italien.

Förslag på populära röda viner från Spanien:

  • 2007 Paternina Banda Azul – Rioja
  • 2009 Numanthia ”Termes”
  • 2010 Bodegas Arzuaga La Planta – Ribera del Duero
  • 2010 Celler Dosterras ”Vespres”
  • 2011 Torremoron Tempranillo – Ribera del Duero

Bland de kändaste av alla röda viner från Spanien är de ifrån Rioja-regionen. Den regionen är den äldsta av alla vinregioner i Spanien. Man har funnit dokument som visar att det har tillverkats vin här sedan 1100-talet. Riojavinerna satte standarden under många århundranden och anses fortfarande vara bland de bästa röda vinerna från Spanien.

Det är lagringen i fat av den nya amerikanska eken som ger Rioja-vinerna sin unika och karaktäristiska smak. Dagens spanska viner har kommit en lång väg från de sötsliskiga Sangria-vinerna som en gång förknippades med landet. Många av de bästa spanska rödvinerna är resultatet av ”Nya världens” vinmakares slit för att förändra bilden av spanska rödviner.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy