Korkar är gjorda av olika material. Det finns korkar av bra kvalitet som sitter på de flesta av våra vanligaste viner. De är gjorda av vanlig kork, men också en praktisk förslutning ifall men vill lagra vinet en kortare tid. Sen finns det premium korkar som vanligen består av mindre bitar kork som har pressas samman för att bilda en hel kork. Flaskor med premiumkorkar kan lagras under lång tid och upp till många år eftersom de släpper in mindre luft. Det finns också ultra premium eller super premium korkar. Dessa korkar är extra täta och som det naturmaterial som korken ändå är, då är de starka utmanare till syntetiska korkar, som är tillverkade helt av helt syntetisk kork. Ibland kan man känna den där ”svampkänslan” när man drar korken ur flaskan. Då är det en syntetisk kork. Det finns både mikroagglomererad kork som är en finmald kork och är blandad med lim samt agglomererad kork, som är gjord av korkdelar och ganska billig.

Hur som helst är det väl kul att spara gamla korkar när man druckit flaskan vid speciella tillfällen? Har du kvar korken från din studentfest? Eller från ditt bröllop? På Pinterest kan man se saker som är gjorda av kork: fågelhus, underlägg, kransar dekorerade med vintergröna, klädda väggar, golv, möbler. Allt gjort av helt vanliga korkar. Miljoner idéer och det är bara din egen kreativitet som sätter stopp för projekten.

Man får lite shabby chic känsla av gamla snygga korkar som ligger i en glasvas och kork som dekoration har blivit trendigt. Men visst är det också trevligt att skriva datum eller fest på korken, så man kommer ihåg, ta fram den och minnas hur det var när man drack just det det här vinet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy