Hem » Vin Tips » Så hittar du nya rödvinsfavoriter
Vin Tips

Så hittar du nya rödvinsfavoriter

26_itemthemeimage_4994-jpg - Vinjournalen.se

Oavsett hur och när du dricker vin vill du förmodligen få ut högsta möjliga kvalitet i förhållande till priset. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man lägger på vin i månaden – alla vill vi hitta viner som erbjuder bra smakupplevelser som gör det värt att köpa vin överhuvudtaget. Och tro det eller ej – det finns faktiskt producenter som erbjuder mycket vin för pengarna. Det gäller bara att veta var man ska leta. För dig som gillar rödvin finns de bästa budgetvinerna inom följande kategorier:

  • Malbec
  • Syrah/Shiraz
  • Cabernet Sauvignon

75 % av världens malbec växer i Argentina. Här har man den allra mest gedigna kunskapen om just denna druva, men man får se upp med alltför billiga producenter då man också kan gå på en del nitlottar. Generellt är malbec från Argentina prisvärt då det ofta låga priset beror på valutaskillnader och inte på låg kvalitet. Mendoza är det kanske allra främsta området för denna typ av vin.

Den största delen shiraz/syrah kommer från Australien, Frankrike och Spanien. Den allra billigaste hittar du i Australien då den ofta är massproducerad. Detta behöver inte betyda att vinet är sämre eftersom det finns mycket avancerad och tillförlitlig teknologi som ger bra produkter, men ännu bättre hittar du i Spanien. Du får betala lite extra men kommer fortfarande billigt undan och får ett extra djup i det annars så överväldigande fruktiga australiensiska shirazvinet.

Cabernet Sauvignon är världens mest planterade druva och finns i alla tänkbara prisklasser. Vill du få bra värde för pengarna ligger några av de bästa områdena i Kalifornien. Även Argentina, Chile och Australien producerar bra exemplar till lågt pris.

Frågor och svar:

Vilka är de bästa budgetvinerna för rödvinsälskare?

Malbec, Syrah/Shiraz och Cabernet Sauvignon.

Var växer majoriteten av världens malbec?

I Argentina.

Varför är malbec från Argentina oftast prisvärt?

På grund av valutaskillnader och inte på grund av låg kvalitet.

Var hittar man den billigaste shiraz/syrah?

I Australien.

Vilka områden producerar bra cabernet sauvignon till lågt pris?

Kalifornien, Argentina, Chile och Australien.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.