Röda viner från Priorat är mest kända för sina kraftfulla mineraler. Dessa röda viner är främst gjorda på väldigt gamla vinrankor av Garnacha-, eller Grenache-, druvor. Då och då skapar vissa vinmakare blandningar med Cariñenadruvor, som också kallas för Carignandruvor.

Producenter av röda viner från Priorat som har gjort dem berömda:

  • René Barber (Clos Mogador)
  • José Luis Pérez (Clos Martinet)
  • Daphne Glorian (Clos Erasmus)

En av de viktigaste anledningarna till framgången för röda viner gjorda i Priorat är regionens ideala odlingsförhållanden. Inte nog med att jordarna här anses vara fullkomligt perfekta för odling av vindruvor, regionen har också ett mikroklimat som gör att druvorna blir få, men otroligt potenta.

Det andra skälet till att röda viner från Priorat har blivit så populära är att all kraft ligger på att producera viner av högsta kvalitet. Många av vingårdarna har koncentrerat sig på att framställa överlägsna viner sedan 1970-talet, en ansträngning som har varit väl värd, då vinerna har blivit omåttligt populära över hela världen.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy