Röda viner från Priorat är mest kända för sina kraftfulla mineraler. Dessa röda viner är främst gjorda på väldigt gamla vinrankor av Garnacha-, eller Grenache-, druvor. Då och då skapar vissa vinmakare blandningar med Cariñenadruvor, som också kallas för Carignandruvor.
Producenter av röda viner från Priorat som har gjort dem berömda:
- René Barber (Clos Mogador)
- José Luis Pérez (Clos Martinet)
- Daphne Glorian (Clos Erasmus)
En av de viktigaste anledningarna till framgången för röda viner gjorda i Priorat är regionens ideala odlingsförhållanden. Inte nog med att jordarna här anses vara fullkomligt perfekta för odling av vindruvor, regionen har också ett mikroklimat som gör att druvorna blir få, men otroligt potenta.
Det andra skälet till att röda viner från Priorat har blivit så populära är att all kraft ligger på att producera viner av högsta kvalitet. Många av vingårdarna har koncentrerat sig på att framställa överlägsna viner sedan 1970-talet, en ansträngning som har varit väl värd, då vinerna har blivit omåttligt populära över hela världen.
Vinjournalen Rekommenderar
Brunello di Montalcino Fattoi
Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.
Artikelnummer: 3097
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Italien, Montalcino, Toscana
Alkohol: 14,5 %
Pris: 249 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET