Hem » Vin Tips » Påskpresent för mat- och vinentusiasten

Påskpresent för mat- och vinentusiasten

pask - Vinjournalen.se

Stressad av att ta med en present? Det blir ofta blommor eller en chokladask som inhandlas i sista minuten.  Något som de allra flesta skulle uppskatta är att få en trevlig bok om vin och mat, kanske tillsammans med en flaska vin. Här är två trevliga boktips att ta med när du gästar dina mat- och vinvänner.

1bokSmak : mat och vin – de bästa kombinationerna

Den här boken passar alla som är eller har ambition att prova mer av den gröna matsedeln. Just smakfulla grönsaksrätter – utan stekos och frityr – är svåra att pricka rätt vin till. Boken, som inte bara täcker vegetariska recept, kom ut för några månader sedan och är lättläst guide till hur man kombinerar smaker på ett bra sätt, så att det blir rätt. Författaren Per Streiffert utgår från svenska smaker och enkelt förklarar han hur man matchar mat och vin – och vilka matchningar man ska låta bli!

Om författaren: Per är kock med passion för ekologisk odling och driver Peters Ekologiska Pop-Up Restaurang men olika projekt, bland annat provningar och kurser om ekologisk odling, mat och vin. I Hammarbyhöjden i Stockholm, nästan mitt i stan, finns hans gatuodling under sommartid. Han har tidigare skrivit fyra böcker om ma

2bokHela helgen med mat och vin

Den optimala kokboken som triggar igång fantasin inför helgen. Vill man piffa det lite extra på en vanlig helg är detta en inspirationskälla av Håkan Larsson.  En bok med god och lättlagad mat som alla mat- och vinvänner kommer att ha glädje av. Det är inte bara en kokbok med 80 nya recept, den här boken är även underhållande och kul skriven.  Bland lättlagade recept kan du botanisera och sätta ihop en riktig lyxhelg, antingen bara för familjen eller för dina gäster. Lättlagade recept på råvaror varvas vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagningsmusik.

Om författaren: Håkan känns igen från Gomorron Sverige och är en av Sveriges mest populära vin och matskribenter. Han arrangerar gärna temafester och har skrivit ett flertal böcker om mat och vin. Han är den ende journalist belönad med Gastronomiska Akademins Guldmedalj.

Frågor och svar:

Vad är en bra påskpresent för mat- och vinentusiaster?

En trevlig bok om vin och mat, kanske tillsammans med en flaska vin.

Vilken bok kan passa för den som vill prova mer av den gröna matsedeln?

Boken ”Smak: mat och vin – de bästa kombinationerna” av Per Streiffert.

Vad handlar boken ”Smak: mat och vin – de bästa kombinationerna” om?

Boken är en lättläst guide till hur man kombinerar smaker på ett bra sätt, så att det blir rätt. Författaren utgår från svenska smaker och enkelt förklarar han hur man matchar mat och vin – och vilka matchningar man ska låta bli!

Vilken bok kan inspirera till en lyxhelg med god och lättlagad mat?

Boken ”Hela helgen med mat och vin” av Håkan Larsson.

Vad innehåller boken ”Hela helgen med mat och vin” förutom lättlagade recept?

Boken innehåller även vinförslag till alla rätter och tips på bra matlagningsmusik.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Mousserande Vin - Saint-Réol Grand Cru Brut artikel nummer 9002401 från producenten Champagne Saint Reol från området Frankrike - Vinjournalen.se
Saint-Réol Grand Cru Brut
Pris:369 :-
Artikel nr:9002401
Mat som passar
aperitif
fågel
fisk
fläsk
Mer information
SortimentTillfälliga sortimentetAlkohol12.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
7 /12
Smakintensitet
1 /12
Sött/Torrt
10 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.