Stressad av att ta med en present? Det blir ofta blommor eller en chokladask som inhandlas i sista minuten.  Något som de allra flesta skulle uppskatta är att få en trevlig bok om vin och mat, kanske tillsammans med en flaska vin. Här är två trevliga boktips att ta med när du gästar dina mat- och vinvänner.

1bokSmak : mat och vin – de bästa kombinationerna

Den här boken passar alla som är eller har ambition att prova mer av den gröna matsedeln. Just smakfulla grönsaksrätter – utan stekos och frityr – är svåra att pricka rätt vin till. Boken, som inte bara täcker vegetariska recept, kom ut för några månader sedan och är lättläst guide till hur man kombinerar smaker på ett bra sätt, så att det blir rätt. Författaren Per Streiffert utgår från svenska smaker och enkelt förklarar han hur man matchar mat och vin – och vilka matchningar man ska låta bli!

Om författaren: Per är kock med passion för ekologisk odling och driver Peters Ekologiska Pop-Up Restaurang men olika projekt, bland annat provningar och kurser om ekologisk odling, mat och vin. I Hammarbyhöjden i Stockholm, nästan mitt i stan, finns hans gatuodling under sommartid. Han har tidigare skrivit fyra böcker om ma

 

2bokHela helgen med mat och vin

Den optimala kokboken som triggar igång fantasin inför helgen. Vill man piffa det lite extra på en vanlig helg är detta en inspirationskälla av Håkan Larsson.  En bok med god och lättlagad mat som alla mat- och vinvänner kommer att ha glädje av. Det är inte bara en kokbok med 80 nya recept, den här boken är även underhållande och kul skriven.  Bland lättlagade recept kan du botanisera och sätta ihop en riktig lyxhelg, antingen bara för familjen eller för dina gäster. Lättlagade recept på råvaror varvas vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagningsmusik.

Om författaren: Håkan känns igen från Gomorron Sverige och är en av Sveriges mest populära vin och matskribenter. Han arrangerar gärna temafester och har skrivit ett flertal böcker om mat och vin. Han är den ende journalist belönad med Gastronomiska Akademins Guldmedalj.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy