Vinmakare är på jakt efter sitt vinkulturella arv för att ändra bilden av italienska viner på den globala marknaden. Resultatet är en mängd nya vinsorter som nu säljs i butiker över hela världen.
De vanligaste inhemska druvorna i Italien:
Röda:
- Nebbiolo
- Corvina
- Barbera
Vita:
- Moscato
- Prosecco
- Verdicchio
När man provar viner som är gjorda på inhemska italienska druvor, kan man dofta mogna päron eller alpblommor. Äkta italienska viner har sin egen identitet och är olika alla andra viner i världen.
Bland de smaker som är nya för viner som är gjorda på äkta italienska druvor är blåbär och fläderbär, som kan ses växa över hela landsbygden. Dessa originella smaker och aromer har gjort att många italienska vinmakare nu letar efter sina rötter och har återigen börjat producera de vinsorter som gjorde Italien till en av världens ledande vinproducenter.
Vinjournalen Rekommenderar
Domaine des Pasquiers
Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.
Artikelnummer: 2298
Typ: Rött Vin, Vin
Land: Frankrike, Rhone
Alkohol: 14 %
Pris: 135 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET