Hem » Vin Tips » Heta och aktuella diskussioner på Sthlm Food & Wine
Vin Tips

Heta och aktuella diskussioner på Sthlm Food & Wine

winefront - Vinjournalen.se

I år lönar det sig att hänga på låset när startskottet går för Sthlm Food & Wine torsdagen den 9 november! Hela denna fullmatade mässa inleds med en debatt på temat ”Rätt eller fel?” där välkända profiler under en intensiv timme kommer att debattera fyra brännheta ämnen för restaurangbranschen, ja faktiskt för samhället i stort.

winefair1 - Vinjournalen.se

Som uppvärmning inför debatten kommer årets profilerade kockar på tioårsjubilerande Kockarnas Krog att presentas: Maximillian Lundin, Titti Qvarnström, Fredrik Eriksson och Nina Compton som är ”Guest Chef of Honour”.

Torsdagen den 9 november kl 11 på Sthlm Food & Wine-scenen kommer moderatorerna Liisa Aus, pressansvarig för Stockholmsmässan och Jens Dolk, känd vinskribent, författare och krögare, att ställa frågor på sin spets i teman som bland annat:

”Är detta en bransch för kvinnor?”
Surdegs/tv-profilen Sébastien Boudet, och Nina Compton, en av världens främsta kvinnliga kockar direktinflugen från New Orleans diskuterar kring om restaurangbranschen har en grabbig machokultur, där kvinnorna inte lyfts fram och får svårt att hävda sig. Till följd har man svårt att attrahera kvinnor och yngre personer till en bransch som ropar efter kvalificerad personal. Vad kan göras för att ändra på detta?

”Äkta eller oäkta?”
Matjournalisten och författaren Mats-Eric Nilsson som bland annat skrivit den uppmärksammade boken Äkta vara. Diskussionen handlar om vår mat, tillsatserna och om vad som är äkta eller inte

”Fula grönsaker – bra för konsumenten?”
Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan och specialist på marknadsföring och konsumentbeteende är med i en debatt kring ”fula” grönsaker som systematiskt sorteras bort och vårt matsvinn.

”Gårdsförsäljning – ett hot mot den svenska alkoholpolitiken?”
Mikael Mölstad, mat- och vinjournalist, och Lennart Agén, Systembolagets chef för press och samhällsrelationer debatterar kring om vi ska öppna upp för gårdförsäljning eller inte.

Sthlm Food & Wine pågår mellan den 9-12 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. För mer information, besök www.sthlmfoodandwine.se 

Frågor och svar:

Vad är temat för debatten som inleder Sthlm Food & Wine-mässan?

Temat för debatten är “Rätt eller fel?” och kommer att diskutera fyra brännheta ämnen för restaurangbranschen och samhället i stort.

Vilka profilerade kockar kommer att presenteras som uppvärmning inför debatten?

Maximillian Lundin, Titti Qvarnström, Fredrik Eriksson och Nina Compton kommer att presenteras som uppvärmning inför debatten.

Vilka är moderatorerna för debatten?

Moderatorerna för debatten är Liisa Aus, pressansvarig för Stockholmsmässan och Jens Dolk, känd vinskribent, författare och krögare.

Vilket ämne kommer att diskuteras av Sébastien Boudet och Nina Compton under debatten?

Sébastien Boudet och Nina Compton kommer att diskutera om restaurangbranschen har en grabbig machokultur och vad som kan göras för att ändra på detta.

Vad kommer debatten om “Fula grönsaker” att handla om?

Debatten om “Fula grönsaker” kommer att handla om grönsaker som systematiskt sorteras bort och vårt matsvinn.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.