I år lönar det sig att hänga på låset när startskottet går för Sthlm Food & Wine torsdagen den 9 november! Hela denna fullmatade mässa inleds med en debatt på temat ”Rätt eller fel?” där välkända profiler under en intensiv timme kommer att debattera fyra brännheta ämnen för restaurangbranschen, ja faktiskt för samhället i stort.
Torsdagen den 9 november kl 11 på Sthlm Food & Wine-scenen kommer moderatorerna Liisa Aus, pressansvarig för Stockholmsmässan och Jens Dolk, känd vinskribent, författare och krögare, att ställa frågor på sin spets i teman som bland annat:
”Är detta en bransch för kvinnor?”
Surdegs/tv-profilen Sébastien Boudet, och Nina Compton, en av världens främsta kvinnliga kockar direktinflugen från New Orleans diskuterar kring om restaurangbranschen har en grabbig machokultur, där kvinnorna inte lyfts fram och får svårt att hävda sig. Till följd har man svårt att attrahera kvinnor och yngre personer till en bransch som ropar efter kvalificerad personal. Vad kan göras för att ändra på detta?
”Äkta eller oäkta?”
Matjournalisten och författaren Mats-Eric Nilsson som bland annat skrivit den uppmärksammade boken Äkta vara. Diskussionen handlar om vår mat, tillsatserna och om vad som är äkta eller inte
”Fula grönsaker – bra för konsumenten?”
Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan och specialist på marknadsföring och konsumentbeteende är med i en debatt kring ”fula” grönsaker som systematiskt sorteras bort och vårt matsvinn.
”Gårdsförsäljning – ett hot mot den svenska alkoholpolitiken?”
Mikael Mölstad, mat- och vinjournalist, och Lennart Agén, Systembolagets chef för press och samhällsrelationer debatterar kring om vi ska öppna upp för gårdförsäljning eller inte.
Sthlm Food & Wine pågår mellan den 9-12 november på Stockholmsmässan i Älvsjö. För mer information, besök www.sthlmfoodandwine.se
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv. Fler inlägg av Jeanette →Vinjournalen Rekommenderar
Carpi Lambrusco di Modena
Lambrusco är ett mousserande rött vin med unika egenheter och ett av de mest originella och utsökta viner från Emilia Romagna regionen i norra Italien.
Artikelnummer: 2694
Typ: Mousserande Vin
Land: Emilia Romagna, Italien
Alkohol: 9,5 %
Pris: 79 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET