På första dejten kan man vara lite nervös, och ett sätt att bryta isen kan vara att beställa in ett vin som blir ett samtalsämne. Det kan vara ett vin från en vingård du besökt eller ett vin som blivit en snackis i vinvärlden eller som på något annat sätt står ut. Du behöver inte spendera en förmögenhet på vinet för att imponera på din dejt, men tänk på att kanske inte beställa det allra billigaste vinet.

En avslappnad dejt som kanske äger rum under lunch eller eftermiddagen kan involvera ett enkelt vin. Ännu en gång, du vill kanske inte verka snål och bjuda på det allra billigaste, men skippa de dyra varianterna. Ett billigare rosévin duger gott och väl för en eftermiddagsdrink på en uteservering.
Har du en het dejt inplanerad bör vinet vara av samma karaktär. Välj ett kryddigt vin med hetta och djup, till exempel Zinfandel eller Shiraz.

För ett speciellt tillfälle krävs ett speciellt vin. Ska ni förlova er är Champagne kanske det enda rätta. Om du ska bjuda på födelsedagsmiddag beror det förstås på vad ni äter, om rött kött står på menyn kan du med fördel välja en finare Cabernet Sauvignon eller Pinot Noir.

Har ni varit tillsammans länge och kanske är gifta och har barn tillsammans finns det all anledning att skapa lite extra romantik. Detta gör ni enkelt genom att välja ett vin som har en speciell betydelse för er. Var ni i Italien på smekmånad? Välj ett vin därifrån. Drack ni Sauvignon Blanc på första dejten? Då vet du vad du ska beställa.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy