Har du provat rött mousserande vin?

Just nu är det väldigt trendigt i Europa att dricka rött mousserande vin, så kallat Lambrusco.Carpi Lambrusco di Modena

I östra delen av Italien i höjd med Florens ligger vinregionen Emila Romagna. I just denna region så produceras vinstilen Lambrusco. Det är ett ungdomligt mousserande vin gjort på blå druvor, idag känt som det röda mousserande vinet. Lambrusco kan endast enlight lag restriktioner produceras i vissa DOC områden som är lämpade för just Lambrusco som vinstil.

Just Carpi Lambrusco di Modena, produceras av det anrika kooperativet Cantina di Sorbara. Vinet är klassificerat Lambrusco di Modena, vilket menas med att druvorna som vinet produceras på måste komma från ett väldigt specifikt område i Emila Romagna regionen.

Smakprofil:

Carpi Lambrusco di Modena har en tätt, mörk och blålila färg och till smaken är vinet väldigt ungdomligt med inslag av bär såsom skogshallon och blåbär. Vinet är utmärkt att servera som aperitif vin med tilltugg exemplevis kallskuret.

Vinet kostart 79 SEK och säljs via Systembolaget. Vinets artikelnummer är 2694 och vinet finns idag i cirka 80 Systembolaget butiker. Vinet går även bra att beställa via Systembolagets hemsida.

Kan Beställas Här

Vinjournalen.se rekomenderar

Graves Supérieures Chateau Menota

Graves Supérieures Chateau Menota

Artikel:4087Volym:750 ml
Pris189/109 SEK (109 SEK för 375ml) :-

Faktaruta

Årgång2018DruvorSemillon 60%, Sauvignon blanc 30%, Muscadelle 10%Alkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy