Gör veckans coola blå sommarcocktail: Blåa lagunen

Veckans cocktail ska vi göra med Bols Blue Curacao (612).

Curacao är en likör som kommer från ön Curacao där man använder skalet av frukten Laraha, som är en citrusfrukt som växer på ön. Laraha är alldeles för bitter att äta rakt av som en apelsin fast den är en släkting till valenciaapselsinerna som spanjorerna tog med sig till ön på 1500 talet. När man gör likören torkar man frukten Laraha och då släpper den ut en söt apelsindoft. Efter torkningen lägger man skinnen i alkohol och vatten under några dagar. Den blåa färgen tillsätts för att få dessa fantastiska cocktails eftersom likören egentligen är färglös. Det finns även Curacao med grön färg. Vill du göra egen lemonad som är en av ingredienserna så är det enkelt om du följer receptet nedan.

Blue Lagoon

  • 30 ml Vodka
  • 15 ml Blue Curacao
  • lemonad

Fyll is i en shaker, lägg i vodka och blå curacao.

Skaka.

Häll i martiniglasen.

Fyll p med lemonad.

Garnera med någon frukt, exempelvis physalis och ananasskiva. 

Så här gör du egen lemonad:

  • 2 citroner
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl strösocker

Skölj citronerna och riv skalet.

Skala bort den vita hinnan på citronerna.

Skär citronerna i mindre bitar

Koka upp vatten och socker.

Lägg i fruktkött och skal.

Låt allt dra och kallna.

Sila.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •