Veckans cocktail ska vi göra med Bols Blue Curacao (612).
Curacao är en likör som kommer från ön Curacao där man använder skalet av frukten Laraha, som är en citrusfrukt som växer på ön. Laraha är alldeles för bitter att äta rakt av som en apelsin fast den är en släkting till valenciaapselsinerna som spanjorerna tog med sig till ön på 1500 talet. När man gör likören torkar man frukten Laraha och då släpper den ut en söt apelsindoft. Efter torkningen lägger man skinnen i alkohol och vatten under några dagar. Den blåa färgen tillsätts för att få dessa fantastiska cocktails eftersom likören egentligen är färglös. Det finns även Curacao med grön färg. Vill du göra egen lemonad som är en av ingredienserna så är det enkelt om du följer receptet nedan.
Blue Lagoon
30 ml Vodka
15 ml Blue Curacao
lemonad
Fyll is i en shaker, lägg i vodka och blå curacao.
Skaka.
Häll i martiniglasen.
Fyll p med lemonad.
Garnera med någon frukt, exempelvis physalis och ananasskiva.
Veuve Lafontan et Ses Enfants är från Bas-Armagnac i sydvästra Frankrike där vinrankorna växer i mager och sur lerjord med inslag av järn. Denna zon ger ljus, fruktig, delikat och välrenommerad eau-de-vie.