Baksmälla kan ge olika symptom beroende på vad man har druckit och hur ens kropp fungerar. Några av dem inkluderar huvudvärk, illamående, trötthet, hunger och att man känner sig allmänt hängig. Oavsett om du ska gå till jobbet eller om du har en lugn helgdag framför dig är dessa symptom inte särskilt trevliga att handskas med. För att undvika dem bör du främst tänka på följande:

  • Håll kroppen återfuktad
  • Ät rätt
  • Rör på dig

Baksmällan går över snabbare om du stiger upp tidigt då kroppen hanterar gifterna mer effektivt under vaken tid. Därför är det ingen katastrof om du inte får sova ut. När du vaknar, gå direkt och drick två glas vatten. En del tar gärna en värktablett samtidigt, men det är viktigt att tänka på att detta är påfrestande för levern som redan arbetar med alkoholen du drack kvällen innan. Ta en liten dos om du känner att du behöver en tablett. Om du känner dig illamående, blanda i en tesked bakpulver i vattnet då detta hjälper mot detta samt mot känslighet för dofter. Se till att dricka två glas vatten varje timme under dagen, och ställ gärna ditt alarm så att du inte glömmer.

Örtte är ett bättre val än kaffe på morgonen. Kaffe är vattendrivande, så om du känner att du måste ha en kopp, se då till att kompensera med extra vatten. Undvik en alltför tung frukost även om du är sugen på det. Din kropp lurar dig att du behöver fett, men du kommer bara att känna dig hängig av det. Se till att få i dig protein istället.

Även om det kan kännas motigt, se till att ta en rask promenad eller kort löptur. Avsluta denna med en ganska kall dusch för att bli på alerten. Ska du jobba, se till att lyssna på lugn, men inte alltför lugn musik och ta gärna en kopp kaffe följt av en tupplur om du kan mitt på dagen. Efter detta kommer du att må mycket bättre!

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris259 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy