Hem » Vin Tips » Drinktips till Halloween: Spooky & Bloody
Vin Tips

Drinktips till Halloween: Spooky & Bloody

bloodyfront - Vinjournalen.se

Firar du också med lite extra ledighet till Halloween, så varför inte då bjuda in grannarna till en blodig och läskande Halloweendrink? Den här ”blodiga” drinken har rött vin och Kirsch med härlig körsbärssmak som bas och är spetsad med citrusfrukt och värmande kryddor som kanel, kardemumma och svartpeppar. Kan både drickas glöggvarm eller iskall. Mycket passande för årstiden!

Du behöver

  • 2 flaskor lätt men gärna fylligt men torrt rödvin
  • 3 dl socker
  • skalet av en blodapelsin (eller vanlig apelsin)
  • skalet av en citron
  • 3 svarta pepparkorn, krossade
  • 2 hela kardemummakärnor, krossade
  • en kanelstång, krossad
  • 1 nejlika, krossad
  • 1,5 dl Kirsch

bloody1Hur du gör

  1. Halvera receptet om ni är färre än 6 pers.
  2. Gör gärna allt dagen innan. Koka upp blandningen och låter sedan stå över natten, så att vinet riktigt kan ta till sig kryddorna.
  3. Blanda rött vin med socker och skalen av apelsin och citron. Lägg kryddorna i en teboll och lägg i kastrullen.
  4. Låt vinet sjuda mycket långsamt på medelvärme under omrörning för att lösa upp socker.
  5. Ta bort kastrullen från värmen, ta ut tebollen.
  6. Bestäm dig om du ska servera drinken varm eller kall.
  7. Oavsett om du vill värma eller servera med isbitar blandar du i Kirsch allra sist.
  8. Du kan piffa upp drinken till Halloween om du färgar socker och doppar glaset upp och ner så att det får en röd sockerkant eller garnera med en skiva blodapelsin.

Frågor och svar:

Vad är basen i den ”blodiga” Halloweendrinken?

Basen i den ”blodiga” Halloweendrinken är rött vin och Kirsch med härlig körsbärssmak.

Vilka kryddor används i drinken?

Kanel, kardemumma och svartpeppar används i drinken.

Kan drinken serveras både varm och kall?

Ja, drinken kan både drickas glöggvarm eller iskall.

Hur kan man piffa upp drinken till Halloween?

Man kan färga socker och doppar glaset upp och ner så att det får en röd sockerkant eller garnera med en skiva blodapelsin.

Hur lång tid tar det att göra drinken?

Det tar ungefär en dag att göra drinken eftersom man bör göra allt dagen innan och låta blandningen stå över natten så att vinet riktigt kan ta till sig kryddorna.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.