De ljuvligt romantiska Pinot Noir-vinerna

Det har också beskrivits som ”sex i ett glas” av mästersommeliern Madeline Triffon. Den stora mängden av smaker och texturer kan dock ibland göra vinprovare lite förvirrade. Trots att det är ett rödvin tenderar Pinot Noir-viner vara lite lättare till mellanfylliga än de flesta andra röda vinerna.

Smaker som ofta associeras med Pinot Noir-viner:

  • Röda körsbär
  • Svarta körsbär
  • Vinbär

Pinot Noir har inte bara en annan smak eller fyllighet än många rödviner, vinernas färg har ofta en mer granitaktig ton, snarare än rubinröd. Under senare år har man klonat fram vinrankor som är lättare att odla och som producerar vin med fruktigare toner och renare, krispigare smaker.

Dessa druvor används inte bara till att framställa Pinot Noir-viner, men är också en nyckelingrediens i champagne. De senaste varianterna av Pinot Noir från Kalifornien och Nya Zeeland har genererat ett stort intresse. Vingårdarna producerar nya sorter av vinet, som på många sätt påminner om Syrah-viner i färg, djup och alkoholhalt, vilket har gjort dem mycket populära hos en bredare publik.

District 7 Pinot Noir

En läcker kalifornisk pinot noir from Monterey, USA. Vinet produceras av Scheid Family Wines, en av de mest dynamiska producenterna i området.

Artikelnummer: 6578

Typ: Rött Vin

Producent:Scheid Family Wines

Land: Monterey (Kalifornien)

Alkohol:13,5 % %

Pris:125 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna