Mingel, studenten, skolavslutning, födelsedagar, grillkvällar. Det är mycket som ska hinnas med så här på senvåren. Planerar du en sommarbuffé med mat och vin så bör ett bra buffévin vara både gott och prisvärt för att man inte ska behöva gräva för djupt i fickorna. Många anser dessutom att det är trevligare att servera vinet ur flaskor och inte boxar. Sedan ska vinet smaka bra till alla rätter på buffén, oavsett pajer, kött eller fisk.

Vi tipsar om några bra viner. En del är nyheter, andra har hängt med ett tag. Ska man vara lite krass och fylla våra kriterier, så märker man förstås att chilenarna kommer stort, både när det gäller smak och pris. Här är våra tips på goda viner, vitt, rött och rosé och vi har valt efter 4 kriterier:

  • bra pris
  • lättdrucket
  • passar till många rätter
  • passar till olika gommar

Vitt

Carta Viejo Sauvignon Blanc (4597) för 65 kr är en frisk och aromatisk chilenare som har både bra pris och smakar gott till buffémat. Torrt, generöst och fruktigt med smak av gröna frukter och citrus.

Calinda Moscatel (2793) för 59 kr är ett torrt och mycket fruktigt och lättdrucket spanskt muskatvin av druvorna Moscatel och Macabeo. Sommardofter som mogna gula äpplen, fläder och persika.

Rosé

Vinet som ingen kan uttala men alla tycker om. En trevlig, frisk fransk Syrah är Puycheric (2209) för 69 kr. Har blivit ett populärt sommarvin med härlig kompott av geléhallon, persika och grapefrukt.

Santa Ana Organic (6921) för 79 kr är en ekologisk allround argentinare av Cabernet Sauvignon och passar till all mat. Härligt fruktigt sommarvin som smakar persika, blodapelsin och röda vinbär.

 

Rött

Nyhet för i år. En hetare och tempramentsfull spanjor är Anciano (2261) för 69 kr. Ett Crianzavin av det mer fylligare slaget med extra mycket allt: fatigt, bärigt, örtigt och druvor av äldre vinstockar.

Chilenska, ekologiska Nuevo Mundo Organic (2382) för 75 kr. Trevlig druvblandning av Cabernet Sauvignon och Carmenère, med fatkaraktär, mycket fruktig, smakar mörka bär, basilika och lakrits.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy