Château Musar 2007 kan beskrivas som ett fylligt, kryddigt och mustigt tegelrött vin. Det här vinet är mycket representativt och typiskt för Libanesiska viner. Med sin blandning av druvor, lika delar Cinsault, Carignan och Cabernet Sauvignon, har detta vin verkligen satt en prägel för Château Musars distinkta vinstil och blivit berömt för att vara ett udda och vilt rödvin. Varför vilt? Eftersom vinet karakteriseras som ett vilt aromatiskt vin med en blandning av dofter som cederträ, tobak, rosor, örter och smaker som katrinplommon, russin och choklad. Detta vin är ett utmärkt exempel på producentens sortiment av naturviner.
Château Musar 2007 – (nr 7463, i ordinarie sortimentet – 289,00 kr)
- Färg tegelröd
- Alkoholhalt 14,0 %
- Förslutning Naturkork
- Mogen, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, russin, muskot, rosor, tobak, kakao och ceder
- Passar utmärkt till lamm- eller kött eller mustiga grytor
Om vinmakaren
Château Musar ligger i Bekaadalen i Libanon, 30 km norr om Beirut. Vingården etablerades 1930 av Gaston Hochar som då bara var 20 år gammal. Gaston har varit en av Libanons största vinprofiler och utsågs 1984 till ’Man of the Year’ av Decanter Magazine. Vingården finns ännu i familjen Hochars ägo och drivs av en av sönerna. Château Musar var den första libanesiska vinproducenten som certifierades för sina ekologiska viner som görs med ytterst lite svavel och som heller inte filtreras i processen. Druvorna plockas för hand av beduiner och vinframställningen är i stora delar helt organisk. Château Musar anses som en av världens största vinproducenter och då syftar man på hantverket, vinets stil, smaken och charmen.