Nog känns det som vi börjar vi lämna vintern bakom oss eller åtminstone, lite grann? Vad sägs om att tjuvstarta med en god Prosecco cocktail antingen som en läcker aperitif eller som välkomstdrink när gästerna anländer?

Försäljningssiffrorna för Prosecco slog ju i taket redan 2013 som nu verkar bara bli en allt mer populär och värdig konkurrent till Champagnen. Kanske för att man kan göra så mycket gott med Prosecco. Goda bubbliga drinkar är ett exempel på ett prisvärt och festligt alternativ. Här är två härliga drinkar som du bara måste prova!

Bellini

Bellini görs ursprungligen på Champagne och persikojuice, men Prosecco går minst lika bra. Drinken uppfanns på 30-talet av Guiseppe Caprini på Harry’s Bar i Venedig.

  • lite persikojuice (gärna en tjockare, krämig juice nästan som puré – barnmatsburk?)
  • några droppar persikolikör
  • Prosecco

Använd gärna ett högt flûteglas och blanda först persikojuice, sen i med perikolikören and sedan fyller du på med Prosecco. Rör försiktigt.

Här visar bartendern Simone Marocchi hur han gör en klassisk Bellini med Prosecco.

Campari e Prosecco

Campari är italienarnas definitiva favoritapéritif och uppfanns redan 1860 av Gaspare Campari i Novara i Italien.

  • 30 ml Campari
  • 30 ml Soda
  • 30 ml Prosecco
  • Apelsinskiva

Använd ett snyggt dricksglas och fyll på med rikligt med is. Häll i Campari, soda och Prosecco. Rör om och garnera med en apelsinskiva.

Se när Guiseppo och Vincenzo med italiensk charm skojar om rejält och gör en Campari e Prosecco.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy