Champagne är ett givet val vid denna högtid, så att använda denna utsöka dryck som grundingrediens i en rad härliga drinkar får garanterat nyårsfesten att spraka. Våra tips passar dig som vill erbjuda en drink som:

  • Är tidlös och elegant
  • Inte kräver alltför många ingredienser
  • Kan förberedas innan gästerna kommer
  • är enkel att tillbereda

Tycker du om enkla och lite söta drinkar kan Kir Royal eller Imperial vara något för dig. Kir Royal innehåller svart vinbärslikör medan Kir Imperial smaksätts av hallonlikör. Detta är en lyxigt romantisk drink som endast kräver två ingredienser: likör och champagne. Likören hälls på först (ca 2 cl) och sedan fyller du upp glaset med champagne. Drinken serveras i champagneglas.

En annan god variant som passar bra på nyår är Bellini. Denna är en blandning av persikojuice och champagne (1/3 består av juice och resten champagne). Du kan också med fördel antingen byta ut juicen mot persikolikör eller göra en blandning av dem. En del tillsätter en skvätt grenadin, främst för färgens skull.

Om du tycker om färgglada och syrligt söta drinkar kan Ritz Fizz vara ett bra alternativ. Här möter citron Amaretto och Blue Curacao, allt i en härligt blå, bubblande champagneform. Här får du prova dig fram för att avgöra hur mycket av varje du behöver, vilket beror på hur söt eller syrlig du vill att drinken ska vara. Oftast häller man i ”ett stänk” av citron, Amaretto och Blue Curacao för att sedan fylla upp glaset med champagne.

Till sist vill vi tipsa om Mark Twains favoritdrink som rätt och slätt kallas Champagne Cocktail. Här blandas 2 cl konjak med 15-20 cl champagne och toppas av några droppar Angostura Bitter och en sockerbit. Detta skapar en perfekt balans mellan torrhet, bitterhet och sötma.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy