Faten som innehåller vita viner från Jura placeras sedan i välventilerade källare för lagringen. Den tar minst 6 år, då vinerna ofta testas för syra och smak. Andelen fat som överlever testerna och blir Vin Jaune är väldigt liten.

Druvor som används för att skapa vita viner från Jura:

  • Chardonnay
  • Savagnin
  • Pinot Gris

De fat som inte håller måttet för att lagras i sex år säljs som Savagninvin eller blandas och säljs som Chardonnay. Endast de finaste vinerna buteljeras som Vin Jaune.

Denna sorts vita vin från Jura är berömt för sina milda smaker av valnöt, honung och ingefära. Vin Jaune passar perfekt till kycklingrätter och används ofta i såsen till rätten som de serveras till. Om man är ute efter ett riktigt fint vin till sin vinkällare är en flaska Vin Jaune det perfekta valet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande

Artikel:2111Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

Årgång2015Druvor60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit verdot och 5% Cabernet Franc.Alkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy