Champagnen står som bekant i fokus just denna dag, och det kan kännas lite överväldigande att välja bland systembolagets alla alternativ. Men lugn – vi hjälper dig! Vårt bästa tips för i år är Assemblage Grand Cru Louis Dousset Champagne (artikelnummer 77557) – en riktig hit som kommer att göra succé. Produkten, som ingår i beställningssortimentet, finns att köpa för 300 kronor på Systembolaget.
Denna champagne kan beskrivas med följande smaker:

  • Päron
  • Torkad frukt
  • Smör
  • Syra

Något som också är värt att notera är att denna champagne har en smak som är typisk för dess terroir. Jordmånen består av en stor andel kalksten, vilket ger en svagt kritaktig karaktär som balanseras fint med syran och de små bubblorna.

Assemblage Grand Cru Louis Dousset Champagne passar utmärkt ihop med de klassiska nyårsrätterna som ofta utgörs av skaldjur. Friska tillbehör som äppelsallad är att rekommendera, och även skarpare smaker som pepparrot kan kombineras med denna champagne.
Om producenten

Louis Dousset är en liten champagneproducent som är känd för att framställa viner i världsklass. Verksamheten äger rum i Verzenay som är en del av franska Champagne och upptar cirka tio hektar som är fördelade på Montage de Reims och Côte de Blanc. Alla Louis Doussets viner är 100 % Grand Cru.

Allt började med att M. Leopold Dousset år 1844 lämnade sin hemort för att bosätta sig i Verzenay. Han hade erfarenhet av arbete på vinodling och bestämde sig därför för att starta eget. Med sina besparingar köpte han egendomen som började med konjakframställning. Hans arv gick vidare till sonen Eugene, som är Louis Doussets pappa, och så småningom gjorde vinluseran att man kunde investera i en vingård. Efter detta har verksamheten utökats ytterligare och idag är Louis Doussets ett känt namn inom champagneindustrin.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy