4 härliga recept på mumma till julbordet

Mumma är en gammal juldricka som har blivit en populär tradition att bjuda på till julmaten. Men i har faktiskt druckit mumma ända sedan 1500-talet men då pratade man ofta om ett mörkt (gott=mumsigt= mumma!) öl.

Det finns många olika recept på hur man gör julmumma. Du kanske ska prova för att hitta något som passar de flesta i er familj? Tänk bara på att alla ingredienser ska vara väldigt kalla, så att det skummar ordentligt.

Basingredienser är alltid ölen porter blandad med någon mousserande dryck, men framför allt: ha inte bråttom när du gör mumma – var rädd om bubblorna och låt det skumma ordentligt! Välj gärna en starkare stout. Mumma är inget för veklingar!

Roslagens Tomtemumma

  • 1 flaska Roslagens Julöl, nr 31272
  • 1 flaska julmust
  • 3 cl sherry
  • 3 cl gin
  • 1 flaska Carnegie starkporter, nr 1497
  • malen kardemumma pudras över skummet

Häll julöl, julmust, sherry och gin i en tillbringare. Avsluta med att långsamt hälla portern längs med kanten på tillbringaren så det blir ett fint skum.

Chokladmumma

  • 1 flaska Fuller’s Old Winter Ale, nr 11640
  • 1 flaska sockerdricka
  • 6 cl Calvados
  • 1 flaska Young’s Double Chocolate Stout, n 1606
  • Garnering: en apelsinskiva på glaset

Svartskäggs mumma

  • 1 flaska  St Peter’s Winter Ale, nr 11331
  • 1 flaska julmust
  • 6 cl brun rom
  • 1 flaska Innis & Gunn Spiced Rum Porter, nr 11970

Lyxig mumma

  • 1 flaska  Eskilstuna Julöl, nr 31282
  • 1 flaska mousserande vin (cava, prosecco eller crémant)
  • 3 cl söt Martini Bianco
  • 3 cl La Canellese Vermut Extra Dry, nr 8605
  • 1 flaska Svart stout, nr 11348

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •